Ekaterina Faskhutdinova: Govorica o zvodniku ji ne dajo miru

Vir: Lea
25. 1. 2012

Plesalka Ekaterina Faskhutdinova je po šovu SIT tako rekoč izginila z zvezdnega parketa. Delno so za to bile krive pogodbe, ki so jo omejevale v tem smislu, da se ni želela še dodatno izpostavljati. A zdaj je svojo usodo vzela v svoje roke.

Mediji so se takrat razpisali o plesalki ob drogu, ki je svojo pot začela kot erotična plesalka in ki posluša nasvete svojega zvodnika. A diplomirana profesorica je vse drugo kot prodajalka različnih erotičnih užitkov. “V Slovenijo sem prišla leta 2001 s skupino deklet, ki smo se ukvarjale z ritmično gimnastiko, go-go plesom in podobno. Prišla sem z vsemi veljavnimi dokumenti in z vednostjo staršev. Bila sem stara 19 let. To je bila moja samostojna odločitev. Ves čas so mi ob strani stali starši, moralno in materialno, za kar sem jim hvaležna,” pove Ekaterina.

“S plesom se ukvarjam ves čas bivanja v Sloveniji. V tem času sem se tudi redno vračala v svojo domovino Rusijo, kjer sem pridno študirala in uspešno končala študij telesne vzgoje na pedagoški univerzi. Diplomirala sem in pridobila naziv profesorica telesne vzgoje. Mojo diplomo je nostrificiralo tudi Ministrstvo za visoko šolstvo Republike Slovenije,” še doda.

Erotični plesi so preteklost

Katja ali Katjuša, kot jo kličejo prijatelji, ne skriva, da je plesno kariero začela kot erotična plesalka. “Ukvarjanja z erotičnim plesom nisem nikoli skrivala, to je bil del mojega življenja, preteklost, ki je za menoj. Že pred nekaj časa se je erotični ples ob drogu spremenil v športno disciplino in se imenuje pole dance. Prevzela sem vodenje plesnih tečajev v enem izmed mariborskih fitnes centrov, ob tem pa nastopam tudi na različnih prireditvah. Danes sem hvaležna, da se lahko tako preživljam in počnem to, kar sem si vedno želela: plešem, športam, se ukvarjam s poučevanjem in umetnostjo, to me žene. Vesela sem, da lahko na teh temeljih gradim svojo kariero in svoje življenje.”

Ima ali nima zvodnika?!

Da ima Ekaterina zvodnika, so ji pripisovali številni, ki so prvič slišali za zgodbo o plesalki ob drogu, njej pa te govorice še zdaj ne dajo miru … “V zvezi z mojim domnevnim zvodnikom bi rada povedala, da ga nikoli nisem imela! To so neresnice in ‘viri’, ki to trdijo, me očitno sploh ne poznajo. Poleg tega ni nikogar, ki bi me vodil ‘iz ozadja’. Svoje odločitve sprejemam samostojno. Ko potrebujem kakšen nasvet, mi stojijo ob strani dobri, pravi prijatelji, ki sem jih spoznala in jih imam tukaj, za kar sem jim hvaležna,” še doda Ekaterina.

Priporočamo