Ekaterina Faskhutdinova (Slovenija ima talent) se je vrnila na oder

Ekaterina Faskhutdinova (Slovenija ima talent) se je vrnila na oder (foto: Aljoša Kravanja, Arhiv POP Tv, MIMA) Aljoša Kravanja, Arhiv POP Tv, MIMA
Vir: Nova
5. 10. 2015

Ruska plesalka Ekaterina Faskhutdinova se je s prav zanimivim plesom in neverjetnimi gibi uvrstila v naslednji krog šova Slovenija ima talent. Ampak Ekaterina ni nov obraz na tem šovu. Leta 2011 se je namreč že zavrtela v finalu.

Natančneje, druga sezona je bila tista, v kateri je Ekaterina prvič navdušila s plesom na drogu. Takrat je bila to pri nas še nova zadeva in hitro so se oglasili zlobni jeziki, ki so ji želeli slabo. Slišalo se je vse od tega, da je plesalka v striptiz klubih, do tega, da ponuja spolne usluge. Domišljija ne pozna meja, ampak Ekaterina se na to ni ozirala. S svojimi vrhunsko izpeljanimi točkami se je že takrat zavrtela v šovu med najboljše. Bila je nekakšna promotorka plesa na drogu in v njej je tlela želja, da bi nekoč Slovenijo predstavljala na olimpijskih igrah.

NA DROGU

Ekaterina je prvi nastop pred slovensko javnostjo dobro izkoristila in vse do danes delala na svoji plesni karieri. "Drugega ne znam delati in to je moje poslanstvo, za katero živim," dodaja. Po šovu je poučevala pri različnih plesnih šolah in svoje znanje prenašala na druge, dokler ni ustanovila svojega društva.

"Poučevala sem ples ob drogu v eni izmed plesnih šol v Mariboru, delala v okviru enega od fitnes centrov, potem pa me je pot odnesla na svoje," dodaja. "V kratkem se selimo v nove prostore, saj za tovrstno vadbo potrebuješ drugačne pogoje. Predvsem visoke strope, kar bomo zdaj, ko bomo v Melju, tudi imeli." Katja, kot Ekaterino kličejo prijatelji, se z udeležbo v letošnjem šovu ni predstavila s plesom na drogu.

"Zgodba moje fitnes točke se je začela pred dvema letoma, ko me je na enem od nastopov zagledal mister olimpia Duško Madžarovič. Po nastopu mi je čestital in me povabil, da bi se udeležila tekmovanja, v bistvu bodibilding-a v kombinaciji s fitnesom in plesom. Navdušilo me je, ker pokažeš svoje mišice in telo v plesnem nastopu. To je nekaj podobnega, kot sem izvedla v televizijskem nastopu," je še dodala.

ZNOVA V ŠOV

Čeprav slovenska javnost Ekaterino že pozna, je znova navdušila štiričlansko žirijo. "Za nastop na televiziji sem se odločila predvsem zaradi mojih punc in v drugi vrsti zaradi tega, da Sloveniji predstavim nekaj novega, kajti v svetu je ta že zelo poznan. Ne vem pa, kaj lahko pričakujem. Po eni strani poznam stvari, ki jih tovrstna izpostavljenost prinese, po drugi pa ne vem, kaj si želijo v letošnji sezoni. Moja pričakovanja so seveda finale. Da bi doživela to vzhičenost, adrenalin in vse, kar je s tem povezano, ko nastopaš. V rokavu imam še nekaj adutov in mislim, da lahko pripravim še zanimive nastope," dodaja.

■ MIMA