Ekskluzivna izpoved Mirele o reševanju iz pekla

Ekskluzivna izpoved Mirele o reševanju iz pekla (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
7. 8. 2017

Na družabnih omrežjih sta si izpovedovala ljubezen, objavljala skupne fotografije, a je resnica kmalu prišla na dan. Milutin Radosavljević in Mirela Lapanović – predstavljamo vam dve plati ene zgodbe.

Prijatelji so resnično dragoceni. To je na svoji koži izkusila Mirela, ki je obupano klicala na pomoč. Rebeka Ačimović in Borut Pivec sta se odzvala njenemu klicu in se odpravila v Beograd, da nekdanjo zmagovalko resničnostnega šova Big Brother rešita iz krempljev Milutina Radosavljevića. Usedla sta se v avto in odpeljala v srbsko prestolnico, kjer je Mirela začasno stanovala.

Borut nam je zaupal, da je bila zaprta v sobi v sedmem nadstropju, za pomoč pa sta poklicala še policijo, saj bi jima Milutin in njegovi prijatelji utegnili storiti marsikaj. V spremstvu policistov sta tako potrkala na Srbova vrata. Slednji naj bi se vse od Mirelinega prihoda v Beograd znašal nad njo in ji grozil, tudi s tem, da jo bo ubil. Ona je modrice zakrivala z ličili. "Mirela naju najprej ni prepoznala, saj je bila tako prestrašena," je razkrila Rebeka.

Na njeno pobudo je rdečelasa kraljica resničnostnega šova policiji vendarle povedala svojo plat zgodbe, Milija pa so vklenili in odpeljali na zaslišanje. Vsi skupaj so tako več kot sedem ur preživeli v prostorih beograjske policije, kjer so jih temeljito zaslišali, potem pa so se izmučeni vrnili v Slovenijo."Nikoli ne ščitite nasilnežev. Brez pomoči policije, Rebeke in Boruta bi bilo moje življenje v veliki nevarnosti. Hvala vam za pomoč, ne bom je pozabila, dokler sem živa. To ni sramota, za rešitev iz pekla je potreben pogum," je na družabnih omrežjih po prihodu domov zapisala Mirela.

Mirelina izpoved

Po prespani noči v Sloveniji smo z Mirelo tudi govorili. Še vedno nekoliko v šoku nam je pripovedovala: "Najbolj smešno se mi zdi, da nekateri pravijo, da si s to zgodbo delam le marketing. Tega ne potrebujem, res ne. To ni marketing. To je sramota. Tiho pa ne bom. Sem žrtev nasilja in žrtve nasilja ne smemo biti tiho. To, kar govorim, govorim za vse ženske, ki so v podobni situaciji. Balkan me ne bo več videl, le še na sodišče pridem. In to ni moja sramota, ampak njegova. Ta združba je res kriminalna, imajo vse, tudi orožje. Imam priče za vse."

In kaj natančno se je zgodilo tisti usodni ponedeljek, 17. julija? "Sama česa tako brutalnega in nasilnega še nisem doživela. Udarci so padali po glavi, lobanji, prišlo je do prerivanja, ustrahovanja, prejela sem več kot 60 udarcev po lobanji. Prvič v življenju sem se resnično bala za svoje življenje. Rekel je, da me bo živo zažgal, zlomil čeljust, mi izbil zobe. Imela sem strašen glavobol, bruhala sem, po simptomih sodeč sem imela pretres možganov, ampak me ni peljal v bolnišnico. V taki situaciji si zelo prestrašen. Potem me je še naprej ustrahoval, omejil mi je gibanje, vzel dokumente, spremljal me je tudi na stranišče. Paralizirana sem bila od strahu. To je bila največja nočna mora v mojem življenju. Zdaj vem, da ima kriminalno preteklost in velik dosje, čeprav je rekel, da nima nič." Mirela pravi, da ji je zelo žal, da je šla v ta srbski šov, za udeležbo v katerem, mimogrede, še vedno ni prejela plačila, a naj bi ji ga zagotovili v najkrajšem času. Trenutno je na varnem pri svoji družini v Sloveniji, pravi pa še, da je vse, kar si zdaj želi, le zadoščenje in pravica: "Nadaljevalo se bo na sodišču. To je za obsodbo in take stvari bi morale ženske prijaviti. Resnica bo dokazana! To je vse, kar si želim!"

Milijeva zgodba

Na drugi strani pa Milutin javnost prepričuje, da je zgodba povsem drugačna, kot jo želi prikazati Mirela s svojimi prijatelji. "Doživel sem velik šok. Mirela je odšla v Slovenijo, ponjo je prišla Rebeka in jo odpeljala. Mirela je pod vplivom te ženske. Rebeka me je tožila zaradi nje in bil sem na policiji na zaslišanju. Tu ni nikakršne resnice, same laži, gnusne laži. Kar sem doživel, je grozno. Dve uri, preden mi je policija potrkala na vrata, smo bili v mestu in vse je bilo v redu. Vse to je velika žalost, ne vem, kaj naj vam drugega rečem," je vznemirjeno srbskim medijem pojasnil Mili.

Nika Arsovski, Nina Keder

Priporočamo