Ellen Pompeo - najbolje plačana TV-igralka na svetu

Ellen Pompeo - najbolje plačana TV-igralka na svetu (foto: Profimedia) Profimedia
Vir: Nova
8. 5. 2018

Trenutno je Ellen Pompeo najbolje plačana televizijska igralka na svetu. Na sezono serije Talenti v belem zasluži kar 20 milijonov dolarjev. Kako je prišla do tega zneska?

Marsikdo je bil presenečen, ko je izvedel, da Ellen Pompeo (48) zahteva povišico. Zaslužek v seriji Talenti v belem je bil namreč več kot odličen, a je Zdaj Ellen razkrila, zakaj je po 14 letih snemanja serije zahtevala več denarja, podaljšanje pogodbe za še dve leti. Tako je z 20 milijoni dolarji po sezoni postala najbolje plačana televizijska igralka na svetu.

Pred kratkim je dala intervju, v katerem je ženskam natresla nekaj nasvetov, kako se pri šefu pogajati za več denarja. "Ženske, ko zahtevate višjo plačo, bodite vedno pozitivne. Komplimenti so vedno dobrodošli. Lahko rečete na primer: zaslužim si x zaradi y in z. Vedno morate namreč imeti dober razlog, zaradi katerega ste prišle. In pa seveda dokaze. Številke so v tem primeru v veliko pomoč," odkrito govori Ellen, ki se je zaradi višine honorarja zdaj znašla na udaru javnosti.

Nekateri so sicer ploskali za ta uspeh, drugi pa pravijo, da je zaradi njenega honorarja nekaj igralk moralo zapustiti serijo. Na te komentarje se Ellen požvižga, pravi, da pač poskuša biti vzor ženskam, da si izborijo tako plačilo, kot bi ga za enako delo imeli moški. "Pa še nekaj, zahtevek za višji honorar potegnite na plano šele v trenutku, ko ste pripravljeni oditi, če vam ne uspe." Njej je uspelo izboriti si tudi boljše pogoje dela.

Pravi tudi, da se ni treba obremenjevati s tem, kaj si drugi mislijo o vas, in pa še nekaj, nikakor ni treba biti popoln. "Tega ni, vsak ima kakšno pomanjkljivost. Ne govorite popolno, ne igrajte popolno in ne bodite popolni. Nihče tega od vas ne pričakuje. Poglejte moške, oni se ne trudijo biti popolni," pravi še Ellen, ki je poročena s Chrisom Iveryjem, s katerim imata tri otroke. Sta eden redkih parov, ki jih ne moti, če ju v javnosti fotografirajo. "Moj soprog je fantastičen človek. Ob njem se počutim zelo varno. Verjetno sem zato tudi tako obsedena z njim," je navdušena nad njim Ellen. Nekoč je bil bolj divji, saj je sredi devetdesetih let namreč 14 mesecev preživel za rešetkami, ker ga je sodišče spoznalo za krivega prevar s kreditnimi karticami. Chris je te prevare tudi priznal. Poleg tega so ga nekoč obsodili tudi zaradi preprodajanja marihuane in kokaina.

Besedilo: Sandra Bratuša // Foto: Profimedia

Priporočamo