ElTyeb in Mateja: V Sudan k očetu in za 'biznis'

Vir: Nova
14. 1. 2009
Ganljivo in nabito s čustvi. Nekako tako lahko opišemo videno situacijo, ko se je ElTyeb na letališču Jožeta Pučnika poslavljal od svoje soproge in skorajda za mesec dni povsem sam odšel v Sudan.

»Ne predstavljam si, kako bom brez njega. Že ko je šel v resničnostni šov, sem ga prvih nekaj dni noro pogrešala. Nanj sem preprosto tako navezana, da me bo v prihodnjih dneh zagotovo kar nekajkrat stisnilo,« je zaupala Mateja tik po odhodu soproga.

NEPOZABNO SNIDENJE
Tyeb se je v državo, ki sicer na nekaterih predelih slovi predvsem po velikih nemirih, odpravil iz dveh razlogov. Najpomembnejši je zagotovo ta, da bo po kar osmih letih znova videl svojega očeta. Ko beseda nanese nanj, Sudanec skoraj obmolkne. »Tako komaj čakam, da ga bom znova videl … sploh ne znam pojasniti, to bo nepozabno snidenje. Osem let – joj, kar ne morem verjeti,« zajeca Tyeb.

KO BI BIZNIS LE USPEL
V Sudan pa je odšel tudi zaradi posla. Tam želi namreč ustvariti poslovno povezavo s Slovenijo, saj na tem področju vidi možnost zaslužka. »Mnogo stvari v Sudanu ljudje nimajo. Če mi uspe realizirati zastavljene ideje, pri katerih mi bodo pomagali tudi oče in slovenska prijatelja, se lahko zahvalim le tistemu zgoraj.« Zdaj je Tyeb že pri očetu, čakala pa ga je dolga in predvsem nevarna pot, saj se je po napornih poletih Ljubljana–Istanbul in Istanbul–Khartoum nato z avtobusom vozil skoraj deset ur, peljal pa se je tudi mimo nevarnih območij. Tako kot Mateja pa si vsi njegovi prijatelji in znanci želijo le, da se ne glede na vse varno in čim prej vrne domov.

Napisal Domen Mavrič

Značke: ElTyeb Mateja