Eltyeb & Mateja (Big Brother): Trenja tik pred poroko

Vir: Nova
2. 10. 2008

11. oktober, dan, ko naj bi si v grosupeljskem kongu večno zvestobo obljubila udeleženca letošnjega big brotherja. a kar naenkrat vse visi na nitki, pojavlja pa se nešteto vprašanj – marsikatero ostaja skrivnostno nepojasnjeno.

Se bo zgodil dan revolucije – takšne namreč, da bo ženin v že izbrani prekrasni črni toaleti, ki so mu jo podarili v ljubljanskem Emporiumu, ostal sam in ob uradnem matičarju zaman čakal nevesto v prelepi kreaciji poročnega salona Gracia? Vse je mogoče. Tyeb in Mateja sta že povsem izmučena, obenem pa so ob vsem skupaj nastali resni prepiri.

Je kriva pevska kariera
Pa se ne bi prav nič ozirali na to, če bi se parček na primer prerekal, ali na vrh velike poročne torte ob nevesti postaviti podobo pravega sudanskega ženina ali preprosto figuro slovenskega dedca. Vse skupaj se je začelo kresati, ko je Mateja pri Saši Lendero podpisala pogodbo za pevsko sodelovanje in zdaj celo že nastopa. Roko na srce, punca ima res dober glas. Že na debitantskem nastopu v Mariboru je požela veliko navdušenje občinstva ter še večje zanimanje medijev. A Tyeb, ki svojo ljubezen sicer pri pevski karieri zelo podpira, vseeno ne more iz svoje kože, saj ga zdaj skrbi, kako bo Mateja hkrati izpeljala kar dva projekta. Poleg tega pa zdaj za Matejo, ki je po novem rdečelaska, še bolj pogledujejo postavni žrebci, kar pa Tyebu nikakor ni všeč.

Neskladja
Medtem ko bi Tyeb na poroko najraje povabil kar celo vojsko, Mateja razmišlja bolj preudarno. »Saj ne delava festivala,« mu je rekla. Po drugi strani pa Mateji včasih ni všeč, da se sama potrudi in vse organizira, Tyeb pa potem določene stvari pokomentira po svoje. Kakorkoli že, ali bodo prepirčki oziroma predporočna trenja povzročila odpoved celotne poroke, bomo videli zelo kmalu. Tyebov komentar na vse skupaj ob koncu našega pogovora je bil precej zanimiv, saj je omenil neko tretjo osebo. »Jaz se ne sekiram, ker bo 'veza’ vse uredila.«