ElTyeb: Ukradli denar in spomine!

Vir: Nova
14. 7. 2009

Komaj je Sudanec dobro začel poslovati s svojo vinsko kletjo v središču prestolnice, že so mu na pot stopili nepridipravi. Vlom v klet še ne bi bil tako tragičen, če ElTyeb na delovnem mestu ne bi pustil svojega osebnega računalnika. Odnesli so vse, tudi velik del njegove zasebnosti.

Enak scenarij kot pri vlomu Rebeke Dremelj. In ElTyeb Gruden močno upa, da se bo tudi njegov na koncu razpletel podobno kot tisti pri naši pevki, ko so kriminalisti odkrili vlomilce in našli tudi njen računalnik.

»Ne skrbi me, da bi kakšna vsebina z mojega računalnika pricurljala v javnost, bolj kot to me žalosti dejstvo, da so odnesli vse moje slike in diplomo, ki sem jo pisal. To je največja škoda. Kaj bo nekdo počel z mojimi fotografijami s poletnih destinacij, poroke, različnih zabav? Prav nič mu ne bodo prišle prav, sam pa sem ostal dobesedno bos in brez spominov,« nam zaupa Tyeb, prepričan, da je šlo za organiziran vlom zaradi nevoščljivosti.

Policisti na delu

Nepridipravi so klet povsem razdejali, pobrali so tudi ves denar iz blagajne. »No, svetla stran tega je zagotovo to, da je bil ključ ob blagajni, sicer bi mi še to uničili,« pove in doda, da kriminalisti primer že preiskujejo.

»Verjetno je šlo za profesionalce in se bo težko našla kakšna sled. Zdaj sem od jeze že poskrbel za vse mogoče varnostne ukrepe. Odslej je nameščen alarm, kamere pokrivajo ves del objekta, vse pa je povezano tudi z varnostno službo.« Sudanec namerava v teh dneh tudi zabetonirati okna, saj pravi, da bo čez dan raje ob žarnicah, kot pa da bi mu znova kdo naredil še večjo škodo.

Nemoteno naprej

Že takoj po vlomu je večino stvari nekdanji udeleženec Big Brotherja postavil nazaj na svoje mesto. »Klet obratuje normalno. Turobno vreme je v prejšnjem tednu privabilo predvsem turiste, ki ob nalivih niso imeli kam, pa so se oglasili pri nas na kozarčku ali dveh. Vikend pa je bil tako ali tako delaven, saj sem imel znova promocije na Štajerskem.«

Življenje sudanskega šerifa tako ustaljeno teče naprej, če ga bodo možje v modrem razveselili z odkritjem vlomilcev in mu vrnili njegov prenosnik, pa bo, kot pravi sam, še toliko bolje.

Domen Mavrič