Elvis Džafić: "Zgodovinski trenutki za Katalonijo in španski nogomet prav tako!"

Navijači niso skoparili z žaljivkami. (foto: Press) Press
20. 10. 2017

Katalonija skupaj z enim svojih največjih simbolov, nogometnim klubom Barcelono, preživlja zgodovinske trenutke. Nasilje ob referendumu je močno prizadelo vse, ki so povezani z ekipo s Camp Noua.

Svoj glas so na referendumu med drugim oddali tudi branilec Barcelone Gerard Pique in nekdanja kapetana katalonskega velikana - Xavi Hernandez in Carles Puyol. Vsi trije so apelirali na Katalonce, naj pridejo na volišča in izrazijo svojo željo. Kljub temu, da je bilo jasno, kaj branilca Barcelone in španske reprezentance - Gerarda Piqueja, čaka ob prihodu na zbor državne izbrane vrste v Madrid, je Španska nogometna zveza (RFEF) na prvi trening spustila tudi navijače. Ti pa žal niso skoparili z žaljivkami na račun Katalonca. Končalo se je z izgredi in nasiljem. Kako se je politika pomešala med šport in kakšne bodo posledice lahko le ugibamo, vsekakor pa ne kaže dobro za Piqueja, izbranca priljubljene pevke Shakire.

Elvis, ki igra pri NK Triglav Kranj (NK igra v prvi ligi Telekom Slovenije, prenosi tekem na Šport TV) komentira: »Menim, da si je Gerard največ škode naredil ravno sam, ko je začel javno komentirati dogajanje. S tem so ga španski navijači še bolj vzeli na piko. Verjamem, da je v izredno težki situaciji, ampak mislim, da če sam ne bo odšel iz reprezentance, bo selektor popustil pritiskom javnosti in se bo dogovoril z Gerardom, da odide. Za voljo miru v ekipi in med navijači. Mogoče bo drugače. Bo hitro znano.« pravi Elvis. Časi v Španiji vsekakor niso rožnati.