EMA 2010: Slavili so Kalamari in Ansambel Roka Žlindre

Zmagovalno skladbo letošnje Eme so zapeli Kalamari z ansamblom Roka Žlindre. (foto: Nova) Nova
Vir: Govori.se
21. 2. 2010

Po dveh večerih, prvem polfinalnem in današnjem finalnem, smo v Sloveniji dobili zmagovalca festivala Ema 2010.

Dogodek, ki sta ga povezovala Lorela in Andrea Flego (s podporo Bernarde Žarn in Iva Koresa) in se je odvijal v ljubljanskem Gospodarskem razstavišču je trajal dobri dve uri.

Med nastopi izvajalcev, na odru jih je bilo kar 14 pa je o zmagovalcu letos odlčalo izključno glasovanje preko telefonov, z omejitvijo, da je vsak lahko oddal le en glas. Favoritov je bilo že pred Emo veliko, ljudski glas je seveda govoril o Marku Vozlju, Manci Špik, Langi, Nini Pušlar, Nuši Derenda in še komu.

V programu med telefonskim glasovanjem se nam je v novi podobi, o kateri ste lahko brali v zadnji številki revije Story, predstavila z novo skladbo Zob za zob po nastopu lanskoletnih zmagovalcev Quartisimmo tudi Saša Lendero, za njo pa še Tinkara Kovač, večer pa je z odličnim nastopom in legendarno skladbo Insieme "odprl" Omar Naber s plesno skupino Maestro pod vodstvom Anžeta Škrubeta, ki je tudi sicer poskrbel za večino koreografij letošnje Eme.

Presenečenje večera je bil lanski zmagovalec Eurosonga mladi violinist in pevec Alexander Rybak.

Po desetminutnem glasovanju je tako Slovenija dobila zmagovalce Ansambel Roka Žlindre in skupino Kalamari in tudi v našem uredništvu jim čestitamo.

Kot zanimivost naj zapišemo še, da so prav zmagovalci letošnje Eme Ansambel Roka Žlindre igrali tudi na rojstnem dnevu Damjana Murka, na našem portalu pa smo objavili tudi ekskluzivni posnetek rojstnodnevnega slavja.