EMA 2014: Tri tekmice, združene v favorite

Kovač, Špik, Zorjan (foto: revija Nova) revija Nova
Vir: Nova
6. 3. 2014

Potem ko lani EME sploh ni bilo, se najbolj vroč in najbolj zaželen slovenski glasbeni festival, ki bo v soboto, 8. marca, vrača z močnimi glasbenimi imeni.

Med njimi je ena od bolj opaženih in priljubljenih Tinkara Kovač, ki je številne z odločitvijo, da je sprejela povabilo na Emo, razveselila. Seveda pa tudi tokrat ni šlo brez presenečenja ...

Tinkara je ob razglasitvi svoje pesmi Spet/Round and round postregla še s presenečenjem, da je kot spremljevalne vokale povabila dve odlični vokalistki – Manco Špik in Niko Zorjan.

Če vemo, da je Tinkara Kovač eno od najbolj znanih in cenjenih imen na EMI in da ji je letošnjo pesem napisal priznani avtor številnih hitov Raay, potem ne moremo mimo tega, da ne bi Tinkare uvrščali med glavne favoritke. Nič čudnega ni, da je kot avtor skladbe pevki predlagal še dve odlični pevki, ki sta se z EMO vsaka drugače že spoznali.

"Tinkari na prvem mestu ni bila koreografija in kaj bo imela oblečeno ter podobni cirkusi ali nepotrebna obremenjenost in apetiti, ampak pesem, zvok, glasba, odlična energija. Ko je za to poskrbljeno, pride šele drugo na vrsto ... In to je tisto, kar lahko pri glasbeniku samo ceniš. Večkrat sem že od marsikoga slišal, da je ob novici, da gre na EMO, pomislil: 'Šit, kaj bom pa oblekel!'" je razložil Raay in nadaljeval, da sta prav Nika in Manca tisti spremljevalni vokalistki, ki se odlično podata k zvoku, tako z barvo glasu kot s pozitivno energijo, ki jo imata ...

Sprva pa je bilo vse skupaj v zraku, saj sta tako Nika kot Manca pevki, ki na slovenski glasbeni sceni vsaka na svojem področju nizata hite, in je pravzaprav odločitev, da nastopita kot 'backvokalistki', pravo presenečenje. "Ko sem se z obema pogovarjal, sta izrazili neverjetno spoštovanje do Tinkare in z navdušenjem nad pesmijo sta se obe strinjali s sodelovanjem in obe sta dali vedeti, da izvajalko, kot je Tinkara, z veseljem podpreta na EMI," je še povedal glasbeni producent Raay.

Še lani tekmice

Tinkara, Nika in Manca so bile julija lani na festivalu Melodije morja in sonca v Portorožu še tekmice, vsaka s svojo skladbo. Ta sinergija, to druženje in prepletanje so gotovo pozitivna stvar v glasbenem svetu in verjamemo, da tri 'babe' na kupu ne bodo povzročile dežja, ampak zagotovo odličen pevski nastop, ki bo, kot pravi Raay, avtor Tinkarine skladbe, trgal gate!

Napisal: Nejc Simšič