EMA 2014 v znamenju obletnic

Vir: Story
8. 3. 2014

V soboto se bo vedno nasmejana Primorka in večkrat nagrajena glasbenica Tinkara Kovač predstavila na slovenskem evrovizijskem izboru Ema, kjer bo nastopila z dvojezično pesmijo Spet/Round and round. Z nastopom na Emi bo tako praznovala posebno glasbeno obletnico.

"Lahko bi rekla, da gre za simboličen nastop, saj prav letos mineva natanko 15 let, odkar sem prvič nastopila na Emi," je v smehu povedala Tinkara, ki ji je pred 15 leti zmaga za las ušla, saj je s pesmijo Zakaj pristala na drugem mestu.

Darja

Tinkari je zmaga leta 1999 za las ušla, saj je to odnesla Darja Švajger s pesmijo Še tisoč let zaradi glasov žirije. Občinstvo je takrat izbralo Tinkaro. Zanimivo je, da je letos v žiriji, ki je izbirala izvajalce - med drugim tudi Tinkaro - sedela prav Darja Švajger.

Miša Molk

Ko je Tinkara pred 15 leti na Emi tekmovala s skladbo Zakaj in vmes s skladbo Sonce v očeh, je bila del Eme vsakič tudi Miša Molk. Tudi letos se prva dama RTV vrača kot del kreativne ekipe.

Raay

Glasbeni producent Raay, ki je avtor letošnje Tinkarine skladbe, je prvič na Emi kot avtor sodeloval pred 10 leti.

Manca

Tinkaro bosta kot spremljevalni vokalistki podprli pevki Nika Zorjan in Manca Špik. Slednja je prvič na Emi nastopila pred 10 leti, tudi takrat kot spremljevalna vokalistka. Morda je tudi zato Manca sprejela odločitev, da podpre Tinkaro, ki jo sicer izredno spoštuje in ceni.

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 11/2014

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 11/2014

Story Story 11/2014, od 05. 03. 2014