Emanuela Pučko Pratnemer: Domov se ne bo več vrnila

Vir: Lea
20. 4. 2016

Čeprav je bilo v šovu Bilo je nekoč v zadnjem času precej mirno, je veliko prahu s svojimi izjavami o težki preteklosti dvignila 19-letna dijakinja Emanuela Pučko Pratnemer.

P o njeni solzavi izpovedi v šovu se je na Planet TV namreč oglasil njen oče Aleš, ki je v oddaji Bilo je nekoč: brez cenzure želel povedati svojo stran zgodbe, mi pa smo za komentar povprašali še zvezdi oddaje Kmetija: nov začetek Denisa Toplaka in Fakija Čauševića, ki sta se tudi sama odločila za izziv, se vrnila v preteklost in s tekmovalci v šovu preživela teden dni.

Raje k mami kot k očetu

Le redkokdo je ostal hladen, ko se je Emanuela v oddaji sotekmovalkama Tini in Patriciji izpovedala o svoji preteklosti, ki jo je zaznamoval njen odnos z očetom. Po tem, ko so si tekmovalci ogledali tedenski filmček, v katerem je predstavljen eden od vajencev in njegove družinske korenine, so Emanuelo namreč preplavile solze, saj si Žalčanka ne želi, da bi ljudje izvedeli, v kakšnih odnosih je z očetom.

Bilo je nekoč"To hočem skriti. Vsi se veselijo tega posnetka, jaz pa se ga ne niti najmanj. Z očetom imava ogromne težave. V preteklosti je bilo veliko vpitja, žaljenja in poniževanja. Tega ne morem več psihično prenesti. Že zaradi tega, kar se je dogajalo v preteklosti," se je pred kamero izpovedala Emanuela in dodala, da se bo po koncu šova namesto k očetu v Žalec vrnila k mami v Koper. Da stvari niso takšne, kot bi v srečni družini morale biti, pa nakazuje že njen 'vselitveni intervju', v katerem je priznala, da bo med odsotnostjo pogrešala mamo, sestro, brata, polsestro ter sinova svoje mačehe, ni pa omenila očeta. Prav tako je povedala, da jo mama na njeni poti v šovu podpira, medtem ko se oče z njenim odhodom ni strinjal. "Najprej me je podpiral, potem si je premislil, saj ga je bilo strah, da bodo na dan prišle vse slabe stvari, ki jih je storil v preteklosti. Vseeno pa mi je danes zjutraj poslal sporočilo, da me podpira. Kljub vsemu pa mi je najbolj pomembno, da me podpira mama," je povedala tik pred vselitvijo.

Oče razkril drugo plat

Kljub njenim solzam pa je oče v oddaji Bilo je nekoč: brez cenzure predstavil drugo stran zgodbe, saj je pojasnil, da naj bi ga pri njenem odhodu v šov motilo dejstvo, da bo zaradi snemanja dalj časa odsotna iz šole.

"Boji se, da se nisem strinjal s šovom. Mislim, da zato, ker se boji, da bi povedal, kakšna je. Ampak to ni bil moj namen. Njeno družinsko drevo je zelo lepo. Tako z moje strani kot s strani moje nekdanje žene. Med nama z Emanuelo sicer ni bilo nobenih žalitev. Povedala mi je, da gre v šov, in dejala, da se bo snemal poleti. To me ni motilo, ker bi se do tedaj pouk že končal, potem pa je prišlo ven, da se šov začne spomladi. Rekel sem ji, da se s tem ne strinjam, vendar da jo podpiram. Vedno poudarja, da ni več stara 14 let, ampak nihče ne more ostati ravnodušen, če vsak teden dobi klic iz šole, kje je njegova hčerka. Tri četrtine šolskih predmetov ima neocenjenih," je Emanueline obtožbe pokomentiral njen oče in zatrdil, da so njene solze del igre.

"Že ko je šla v šov, je rekla, da bo 'prebrala' tekmovalce, spoznala njihove slabosti, se držala v ozadju in zmagala," je pojasnil oče Aleš, ki so ga hčerkine besede pred kamero tako prizadele, da si po njenem odhodu iz oddaje ne želi več imeti stika z njo.

"Hčerko imam rad iz vsega srca in nisem hotel, da bi se to zgodilo. Ampak če imaš vse, kar ti lahko starš da, ne mi jokati pred televizijo in me blamirati. Mislim, da ni nobenega načrta za čas, ko bo prišla ven, ker se mi ne bo oglasila. Naslednji korak v najinem odnosu bo morala narediti ona," je povedal in dodal, da so zanj Emanueline solze pred kamero nož v hrbet, saj naj bi jo z novo partnerico v svojo družino lepo sprejela.

O zadevi spregovorila tudi Denis in Faki

Sicer pa sta se zadeve dotaknila tudi zmagovalca oddaje Kmetija: nov začetek, ki sta pred kratkim teden dni preživela v preteklem stoletju v šovu. "Emanuela mi je omenila, da se ne razume dobro z očetom, vendar je o tem nisem veliko spraševal. Povedala mi je sicer, da se ne bi rada srečala z njim in da bi ravno zaradi tega želela v šovu ostati čim dlje," nam je povedal Faki, z Emanuelo pa si je o kočljivi zadevi nekaj besed izmenjal tudi Denis. "Emanuela mi je zaupala, kako stojijo stvari. Ne bi rad o tem govoril, verjetno pa je bil oče strog do nje. Če njegova strogost izvira iz skrbi za šolo, ga seveda razumem, če pa iz kakšnih drugih razlogov, pa bi dal prav tudi Emanueli. Ona noče domov," nam je pojasnil Denis in dodal, da mu je med njegovim obiskom v šovu prav 19-letnica najbolj padla v oči. "Z njo sem se najbolj ujel. Emanuela mi je najbolj prirasla k srcu, ker je pridna in delavna. In če bo letos zmagala ženska, to zmago privoščim Emanueli," nam je povedal Denis. Sicer pa ne Fakiju ne Denisu sprememba vsakodnevnih navad ni povzročila težav, saj sta se oba strinjala, da tekmovalci v stari vrhniški hiši živijo skoraj kot v hotelu. "V primerjavi s kmetijo imajo res dobre razmere. Mi smo se na kmetiji sicer bolj držali reda in čistoče, saj smo imeli veliko bolj urejene prostore," je povedal Faki in dodal, da bi sam z lahkoto s tekmovalci ostal še kakšen teden. "Edina težava bi bila higiena. Zelo rad se prham večkrat na dan, tega pa tam ni. Glede telefona in drugih pripomočkov pa nisem imel nobenih težav, hrana je bila tudi dobra ..." je še dodal. In tudi Maruša ga je pri njegovi vrnitvi na male zaslone podprla, saj nam je Faki povedal, da tudi nov resničnostni šov na Planetu redno spremlja, zato se bo njegovega gostovanja v oddaji razveselila še toliko bolj.

Bilo je nekoč

Presenetil ju je Miro

  • Čeprav Denisa spremljamo v komentatorski vlogi v oddaji Bilo je nekoč: brez cenzure, je tokrat tudi za nas pokomentiral razmere v hiši sredi Vrhnike, kjer poteka šov. "Mislil sem, da je David bolj delaven. Ko sem prišel v hišo, pa sem videl, da je tih in da ni zagrizen za delo. Najbolj pozitivno me je presenetil Miro, ker res največ dela in je najbolj priden," je priznal Faki, njegove besede pa je podprl tudi Denis. "Miro glede dela najbolj izstopa, ker je sposoben narediti večino stvari, medtem ko so drugi samo zraven. Tekmovalci preveč gledajo en na drugega – če eden ne bo pospravil za sabo, tudi drugi ne bo. Dela je na vrhniškem posestvu dovolj, samo videti bi ga morali," je dodal Denis, ki sicer slavi po tem, da ima rad red.

Priporočamo