Emi Nikočević: "Imel bi svojo TV oddajo"

Vir: Story
4. 6. 2015

Po tednih prerekanj, velikih čistilnih akcij, taktiziranj, prijateljstev in novih klanov je resničnostni šov Bar ta teden zapustil eden izmed njegovih najbolj zgovornih članov. Triindvajsetletni Škofjeločan Emi Nikočević se je od sotekmovalcev poslovil v tednu, ko je stvari v Baru najbolj zaznamovala svetlolasa Vita. In čeprav so številni napovedovali, da bo prav dogajanje, povezano z dolenjsko lepotico, vplivalo na Emijev obstoj v oddaji, jim ta zdaj sporoča, da se je na vroči stol tokrat prvič usedel popolnoma miren.

In čeprav smo Emija v televizijskem šovu spoznali kot zgovornega moškega brez dlake na jeziku, je v resničnem življenju veliko bolj zadržan. Kot pravi, sta ga dolg jezik in želja po čistih računih že večkrat spravila v težave, zaradi česar se komentiranja kočljivih osebnih stvari raje izogne. Tudi njegova spolna usmerjenost, zaradi katere so v Baru pele tudi pesti, je tokrat raje izvzeta iz debate, namesto tega pa se Emi raje posveti osvetljevanju svojih dosedanjih uspehov.

"Vesel sem, da sem v oddaji poleg drugega dokazal tudi to, da sem v redu fant. Da stojim za tem, kar rečem, da sem delaven in da imam pri teh letih izobrazbo in redno službo. Mislim, da sem dorasel svojim letom," pojasnjuje Emi, ki je svojo prvo službo dobil pri štirinajstih. "Takrat sem delal v proizvodnji kot študent. Delal sem v treh izmenah, zjutraj sem hodil v šolo, popoldan pa sem treniral in delal. Ko sem dopolnil 18 let, sem prvič delal v šanku, spomnim pa se, da sem vedno delal v dveh lokalih hkrati, saj imam rad, da se ves čas nekaj dogaja," opisuje Emi, ki je na trenutnem delovnem mestu zaposlen od lani.

"Rad imam stik s strankami. Vesel sem, ko jih lepo postrežeš, ko te pohvalijo in imaš z njimi neki pristen odnos. Od nekdaj sem rad delal, ker sem si tudi vedno rad privoščil stvari. Starši so mi vedno omogočili vse, vendar sem znal od nekaj ceniti to, kar imam," opisuje Emi, ki priznava, da ga ob prijavi v šov doma niso podpirali. "Kljub temu so zdaj, ko sem se vrnil domov, ponosni name. Marsikomu sem s svojim nastopom v oddaji zaprl usta," je povedal Emi, ki se je v šovu moral spopasti tudi s homofobijo. Tisti, ki je gledal oddajo, ve, da Emi nikdar ni skrival svoje usmerjenosti, a ni nikoli preveč govoril o tem, saj pravi, da v tem ne vidi smisla.

"Tudi na začetku v Baru nisem govoril o tem, ker nočem, da nekoga obsojajo na podlagi njegove usmerjenosti. V preteklosti sem imel izkušnje s predsodki, ki so izvirali iz tega. Ko vsi kažejo nate, ko se ti posmehujejo. Ko ti najprej govorijo, super si, potem pa ti obrnejo hrbet. To sem prestal, ampak verjamem, da sem zaradi tega močnejši," je povedal Emi, ki ga zaradi fizičnega obračunavanja v Baru ni strah. "Ne bojim se. S svojo usmerjenostjo nimam težav. S tem ne želim nikomur ničesar slabega, seveda pa ostane priokus, ki ga glede tega čutim že od prej. S tem se ne mislim obremenjevati, ker lahko vsakega vedno pogledam v oči," še pojasnjuje Emi, ki se po oddaji želi preizkusiti v medijskih vodah. Čeprav ga je služba na banki počakala, Emi pa se bo tudi z veseljem vrnil za bančno okence, nam je priznal, da si zelo želi svoje oddaje na Planet TV.

"To si zelo želim. Vendar bi se obenem preizkusil tudi v vodenju svojega lokala, všeč mi je delo v marketingu ... Vse ponudbe bom preučil in od vsake nekaj odnesel," je še povedal.

Napisala Kaja Milanič

Foto Goran Antley

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story22/2015

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 22/2015

Story 22/2015, od 28. 05. 2015