Emi Nikočević: Na štop do Prage

Emi Nikočević: Na štop do Prage (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
6. 3. 2017

Emi je že vse od zaključka lanskega Big Brotherja močno spremenil svoj življenjski slog. K temu ne štejejo samo pogosta športna udejstvovanja in polmaratoni, ampak tudi potovanja, ki so postala kar Emijeva mesečna navada.

In čeprav je januarja svojo potovalno obljubo malce prelomil, se je v februarju že petič podal v Prago, kjer je obiskal prijatelja. Pravilo, da je pot prav tako pomembna kot destinacija, kar pa v tem primeru velja tudi za Emija, ki se je na Češko odpravil kar s prevozniki na spletnem portalu. "Po službi sem se s odpravil na pot, moja sopotnika pa sta bila starejši gospod in gospa, ki sta se odpravila na obisk k hčeri, ki živi in dela v češki prestolnici," nam je povedal Emi in dodal, da je sedem urna pot sicer hitro minila, saj so se veliko pogovarjali.

Stari znanec mesta

In ker Emi v Pragi ni bil prvič, v urnik svojega obiska ni posebej vključeval ogledov znamenitosti, si je pa privoščil kar zajetno količino piva. "Pivo je v gostilnah skoraj pol ceneje kot kava ali voda, prav tako pa lahko izbiraš med številnimi različnimi vrstami," je povedal in dodal, da je svoje dni sicer popestril s sprehodi, uživanjem ob tamkajšnji kulinariki in nočnih klubih. 

'V Pragi bi lahko delal'

Sicer pa Emi že vse od začetkov svojega pojavljanja v medijskem svetu velja za človeka, ki se prime vsakega dela. Tudi v Pragi je opazil, da bi svoje dobre lastnosti lahko še kako dobro unovčil. "Tudi tam bi lahko dobil službo, saj je pomanjkanje delavcev na področju storitvenih dejavnosti," je povedal in dodal, da se Čehi precej razlikujejo od Slovencev, saj so po njegovem mnenju manj gostoljubni.

Kaja Milanič

Priporočamo