Ena žlahtna štorija: Nove lokacije, novi obrazi in stari grehi

22. 6. 2017 | Vir: Lady
Deli

Čeprav so napovedovali, da bo peta sezone priljubljene slovenske serije Ena žlahtna štorija tudi zadnja, so ustvarjalci presenetili z novico, da se snemanja nadaljujejo že avgusta, jeseni pa bomo lahko gledali nova nadaljevanja sage o družini Špacapan. Izvedeli smo, da tudi sami igralci do zadnjega niso vedeli, da se bo snemanje nadaljevalo.

"Odločitev za novo sezono ni bila lahka. V peti sezoni smo namreč končali vse velike zgodbe, ki smo jih spremljali v minulih dveh letih in pol. Zato smo bili postavljeni pred resno preizkušnjo, ki pa so jo naši pisci hitro razblinili. Našli so novo pot  in z nekaj novimi liki se je v zelo kratkem času oblikovalo novo poglavje v življenju Štorij," je povedal Sašo Kolarič, glavni producent Ene žlahtne štorije.

igralska ekipa

Leto dni po Tonijevi in Zalini poroki med griči završi; v kraje namreč prihaja skrivnostni tuji bogataš, ki je v Brdih kupil dvorec Vipolže. Za njim pa strasti razburka še Laura, očarljiva mlada fotografinja. Vaščani so prepričani, da je tesno povezana z bogatim prišlekom, a v resnici je prišla v Štorije iskat svoje korenine. To še prav posebej vznemiri Bonifacija (Milan Vodopivec), Marka (Franko Korošec) in Berta (Janez Starina) ... Značilnosti nove sezone so torej nove lokacije, novi obrazi in stari grehi, bi lahko rekli na kratko.

Snemajo že dve leti in pol

V peti sezoni Ene žlahtne štorije se je zaprlo veliko in pomembno poglavje o življenju v idiličnih Brdih. Berto in Adelina (Vesna Jevnikar) sta si ob skromnem obredu vendarle obljubila večno zvestobo, vajeti na Grediču pa prvič v zgodovini Grediča prevzema ženska – Maja (Medea Novak).

Gušto (Primož Forte) je medtem srečo našel z Leno (Mia Skrbinac), ki jo je vzljubila tudi njegova prerojena mama Marija (Maja Blagovič). Vse do konca smo stiskali pesti za Zalo (Ajda Smrekar) in Tonija (Kristjan Guček), pa tudi za to, da bi Anico (Vesna Pernarčič) srečala pamet. Čeprav so naši junaki pokrpali nekatere odnose in izplavali iz finančnih težav, se med trtami skrivajo še številne druge skrivnosti ... V novi, že šesti sezoni se jeseni začenja novo poglavje o življenju v idiličnih Brdih. Znani in priljubljeni igralci nam bodo še naprej popestrili večere ob gledanju serije, sicer pa snemanje serije traja že dve leti in pol.

Na Hrvaškem predvajali le pet delov

Ena žlahtna štorija je slovenska romantična komedija, ki so jo ustvarili Vojko Anzeljc, Tomaž Grubar in Sašo Kolarič. Serija se predvaja od marca 2015 na Planet TV v produkciji skupine Mangart. Producentu je nanizanko v izvirni obliki uspelo prodati tudi v tujino.

igralska ekipa

Od aprila 2017 se je serija pod naslovom Priča o lozi (Zgodba o trti) predvajala tudi na hrvaški komercialki RTL Televizija, a so jo po petih delih že ukinili. Serijo je odkupila hrvaška televizija, predvajala pa original, ki je bil sinhroniziran. Številnim je serija pri srcu zaradi prelepe pokrajine, kjer je posneta. Zunanje prizore serije snemajo v Goriških brdih v vasi Biljana, v okolici in notranjosti Grediča (Ceglo pri Dobrovem), v Kozani in v nekaterih briških kleteh, medtem ko glavnino notranjih prizorov posnamejo v posebej za to priložnost urejenem studiu v ljubljanskem središču BTC, ki je s 1.400 kvadratnimi metri največji v Sloveniji. Zaradi priljubljenosti nanizanke so na voljo tudi izleti Po poteh Ene žlahtne štorije, pojavili pa so se tudi komercialni izdelki in knjige s tem imenom.

Spi kot princeska

Prav prijetno presenečenje je novopečenima staršema pripravil Tinin oče Milan, in sicer je mladi par ob rojstvu hčerkice Olivije obdaril z ročno izdelano zibko, ki jo je ponosni dedek ustvaril iz smreke z domačega dvorišča. "Prelepa zibka bo zibala še mnogo generacij, ki prihajajo. Olivija pa se skriva notri." (smeh)

Eva Jandl

Novo na Metroplay: "Nujno se je bilo potrebno raziti, da sva se potem znova srečali." | Miša Molk in Ula Furlan