Erazem B. Pintar: Tarča oboroženih vlomilcev

Vir: Nova
5. 8. 2011

Pred dnevi so bili pri Erazmu B. Pintarju vlomilci. Čeprav so ropali v sosednji hiši, kjer živi njegov brat, je bil podjetnik pošteno ogorčen – posebej zato, ker je po posnetkih varnostne kamere ugotovil, da so se lopovi pri njih počutili precej domače.

»Mi smo spali, oni pa so se sprehajali okrog, kot da so doma. V maskah in verjetno oboroženi! K bratu so vlomili, k meni verjetno niso, ker so videli alarme. Pri bratu so ukradli nekaj kreditnih kartic in gotovino,« nam je takoj po dogodku povedal Erazem.

»V zadnjih petih letih so pri meni rovarili že trikrat. Če bi se zbudil in bi prišlo do fizičnega konflikta, bi na koncu odgovarjal jaz. To, da se zamaskirani, oboroženi tipi sprehajajo nekaj metrov od moje postelje, kjer spi tudi punca in bo kmalu tudi otrok, pač zakonodajalca ne zanima ... Smo priča popolnemu nerazumevanju te rapidno naraščajoče problematike v naši državi. Nasilju se lahko uspešno upreš le z nasiljem in na žalost smo ljudje pri nas topogledno povsem prepuščeni sami sebi,« je ogorčen podjetnik.