Erik: Še ženske mu zavidajo glas

Erik (foto: Menart Records) Menart Records
Vir: Nova
14. 2. 2012

Mladi pevec Erik je na slovensko r'n'b sceno, v ritmih katere se je najbolje znašel, stopil že leta 2010, ko je poslušalce osvojil s hiti Ljubezen na prvi pogled, Kdo si ti in Svet je moj, nato pa se je njegova pot začela strmo vzpenjati.

Celjski pevski fenomen Erik, čigar glavne lastnosti so pozitivnost, energičnost in posebno zveneč vokal, se je širši javnosti predstavil pred letom dni in poslušalci so ga takoj vzeli za svojega. »Potem ko sem zapel nekaj priredb in jih objavil na spletnem portalu YouTube, me je poklical glasbeni producent Damjan Jovič in takrat se je začelo zares. Velika prelomnica v moji karieri pa je zagotovo pesem Svet je moj.

Seveda sem ponosen na vse svoje pesmi, a do zdaj je ta pesem moja največja uspešnica,« je povedal Erik, ki je prepoznaven tudi po svojem vokalu. Z njim namreč lahko doseže zelo visoke tone, kar mu včasih zavidajo tudi ženske. »Pojem vsak dan in dajem vse od sebe. Glede visokih tonov pa se včasih tudi pokaže kakšna težava, saj so ti toni res visoki tudi za ženske. Stavim na svoj edinstveni glas, za katerega lahko rečem, da je prava posebnost v Sloveniji,« še z nasmeškom pove Erik, ki je zelo odprta oseba, kar se kaže tudi v tem, da rad sodeluje z različnimi glasbenimi izvajalci.

Ima čas za Trkaja, za oboževalke pa ne

Že pri pesmi Svet je moj je zapel skupaj s priljubljenim raperjem Trkajem, s katerim sta poleti skupno pot lepo nadgradila s pesmijo Dvigni v zrak. »V tej pesmi govoriva o aktivaciji mladine in drugih generacij, kajti vse je mogoče, če je želja dovolj močna. Delo s Trkajem je nekaj posebnega, saj ima ogromno izkušenj in idej glede ustvarjanja, njegovo srce je popolnoma predano glasbi,« še doda pevec, ki je s Trkajem pred kratkim posnel tudi videospot za omenjeno pesem. Erik pa se trenutno posveča ustvarjanju albuma, ki naj bi izšel spomladi. »Zdaj ustvarjam, ustvarjam in ustvarjam in nimam časa za oboževalke.« (smeh)

Navdušil Jana Plestenjaka

Da ima glas in pol, je Erik dokazal tudi na velikem koncertu Fundacije Danila Türka, kjer se je kot poseben gost na odru pridružil Janu Plestenjaku, ki ga je na vsak način hotel imeti v Cankarjevem domu.

»Z Janom sva se seznanila na nekem dobrodelnem koncertu v zakulisju. Da bi mu pokazal svoje pevske sposobnosti, sem mu zapel del svoje pesmi in ga očitno navdušil s svojo ljubeznijo do glasbe. Treme ni bilo, saj je ob glasbi vzdušje vedno sproščeno. (smeh) Vsekakor je bila zelo dobra izkušnja in promocija za mojo nadaljnjo kariero.«