Erika in Damijan Smolak iz Ljubezni na seniku širita posel

Erika in Damijan Smolak iz Ljubezni na seniku širita posel (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
20. 3. 2017

Erika in Damijan Smolak, zagnana kmeta, ki sta se spoznala v resničnostni oddaji Ljubezen na seniku, s svojimi ekopridelki uspešno zalagata Koroško in del Avstrije. Zdaj pa bodo njuni izdelki na voljo tudi v osrednjem delu Slovenije.

Nedavno sta se podjetna koroška kmeta z dolgoletnima prijateljema konec preteklega leta odprla prodajalno & kavarno Horacij v Mengšu. Najprej so se povezali pri prodaji Damijanovega Jagra, saj, kot pravita lastnika prodajalne Martin in Sonja Mirtič, želita v svoji kavarni streči vse, kar je pridelano in predelano v Sloveniji. Zato uveljavljene tuje blagovne znamke žganih pijač in likerjev niso prišle v poštev. "V prijeten ambient in lokalno filozofijo, kakršno ima kavarna Horacij, nič drugega kot slovensko resnično ne spada. No, ja, morda knjige, ki sem jih kar nekaj našel tudi v angleščini," v smehu pove Damijan.

Da je Dvornikov Jager resnično kakovosten in sestavljen iz 34 zelišč, nabranih na 800 m nadmorske višine, priča dejstvo, da nastaja vse leto. Zanj sta zakonca Smolak leta 2014, 2015 in 2016 dobila zlato priznanje in znak kakovosti na Dobrotah slovenskih kmetij na Ptuju. "Upava, da se bova s širitvijo v Mengeš približala kupcem iz osrednje Slovenije, ki bodo tako privarčevali pri poštnini in čakanju na poštarja. S Sonjo sva se spoznali na zeliščarskem tečaju, zato obe razumeva, kako pomembno je vlagati v kakovost surovin in pravo predstavitev kupcu, ki je bodo v Horaciju zagotovo deležni," doda Erika, ki je zelo vesela, da se bo na policah trgovin znašel tudi njun Dvornikov lonček oziroma domača vegeta brez konzervansov ter domače pirine in ajdove testenine.

Barbara Majič

Na spletnih straneh Adria Media Ljubljana uporabljamo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih brez njih ne bi mogli nuditi.

Z nadaljnjo uporabo spletnih mest soglašate z uporabo piškotkov.
Če piškotkov ne želite, jih lahko onemogočite v nastavitvah

zapri