Erika in Damijan Smolak (Ljubezen na seniku) uživata na snegu

Erika in Damijan Smolak (Ljubezen na seniku) uživata na snegu (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
9. 2. 2017

Erika in Damijan Smolak, ki sta se zaljubila v resničnostni oddaji Ljubezen na seniku, uživata v snežni idili na 800 metrih nadmorske višine, saj tam namreč stoji njihova kmetija Dvornik.

Golobčka se skupaj s hčerko Klaro večkrat odpravita na sprehode po zimski pravljici, kadar pa je zunaj slabo vreme, uživajo v domačem zavetju in si pogledajo risanke, ki jih malčica naravnost obožuje.

"Za naju je ta čas idealen tudi za nadaljnje izobraževanje in izboljševanje stanja na kmetiji. Zavedava se, kako pomembno je tudi poslovno načrtovanje osnovnih in dopolnilnih dejavnosti. Zato sva se odločila, da s strokovno pomočjo gospoda Zvonka Pukšiča, ki ga poznamo pod blagovno znamko Moja biodežela, skupaj naredimo nekaj v tej smeri. To se je pričelo razvijati v veliko dodano vrednost najini kmetiji in je dosegljivo za kogarkoli," poslovne načrte razkrije Erika, ki bo več podrobnosti povedala v prihodnosti. Trenutno je najbolj 'zaposlena' z uživanjem na snegu, saj imajo na Koroškem veliko snega, Damijan in Klara pa sta tudi navdušena smučarja.

"Zaenkrat le po hribu od našega senika navzdol. Seveda ne manjka niti sankanja in kepanja, Klara pa sploh obožuje delati angelčke v snegu. Okoli nje pa vedno skače naša kužka Ula. Na naši kmetiji so res izdelani pogoji za zganjanje norčij, kadar je Klara na dvorišču, so kaj kmalu vse živalce na kupu, od Ule do muck in naše račje družine," navdušeno pove zgovorna Erika, ki prizna, da njena hčerka tako kot vse majhne deklice obožuje film Ledeno kraljestvo. "Mislim, da je sneg velika asociacija na ta film, ki ga ima Klara tako rada. Ko kje vidi kakšne ledene sveče, veselo vriska, da je tam Elza doma," v smehu pove Erika, ki že komaj čaka, da se družinica odpravi na zasluženi dopust, ki ga imajo v dobrem še od lani, ko ni bilo časa za morje. "Zato ga bomo v veliki meri izkoristili sedaj. Čeprav je zima, se mi odpravljamo na morje, in to na slovensko obalo. Komaj čakamo kopanje v bazenih, sprehode in čas samo zase. Seveda gremo na dopust lahko predvsem po zaslugi Damijanove sestre Katarine, ki bo medtem poskrbela za kmetijo. Tako je za vse poskrbljeno," še navdušeno doda.

Barbara Majič