Erika Jerkič: Psičko dobila za rojstni dan

Erika Jerkič: Psičko dobila za rojstni dan (foto: Lea Press) Lea Press
Vir: Lea
20. 12. 2015

Triindvajsetletna Erika Jerkič je strastna slaščičarka. Družbo domači kuhinji ob dopoldnevih pa ji, ko je njena družina zdoma, največkrat dela petletna psička Didi.

"Didi sem dobila od prijateljev in sošolcev za 18. rojstni dan. Od nekdaj sem si želela psa, vendar je bila mama vedno proti. Sama je v otroštvu imela psa, vendar so s starši živeli na kmetiji in psiček je imel veliko prostora za tek in igro. Ker smo mi od nekdaj živeli v stanovanju, je psu vedno nasprotovala, čeprav sta z Didi izredno hitro postali pravi zaveznici," nam je povedala Erika, ko smo ju z Didi obiskali v stanovanju v Ajdovščini. "Ko je Didi prišla k hiši, smo jo peljali v pasjo šolo. Tja je začela hoditi z mamo in kmalu sta se zaljubili druga v drugo. Zdaj je Didi kot mamina senca, mama pa se večkrat pošali, da je Didi njena druga hčerka," nam je pojasnila Primorka in dodala, da ob vsem tem lahko brez pomisleka reče, da je Didi zdaj, čeprav je bila njeno darilo, bolj mamina kot njena.

Pravi pes čuvaj

Didi je simpatična mala mešanka, pa o njenem izvoru niso povsem prepričani. "Mislim, da je mešanka med pinčem in čivavo. Rada se crklja, in ko sva sami doma, vedno pride na svoj račun," nam je povedala in dodala, da je kljub svoji velikosti Didi dober pes čuvaj. "Vsakič, ko zasliši kaj zunaj, začne lajati. In ko jo ponoči postane malce strah, se vedno stisne k meni v postelji. Poleg tega pa ji je dovoljeno le v mojo posteljo, zato se tam tudi največ druživa," še dodaja v smehu. Didi je danes prava mala razvajenka, Erika pa nam je povedala, da so pred tem doma imeli le ribe in hrčka. "Sicer sem imela rada vse živali, a pes je daleč najbolj zabaven ljubljenček, ker ti vrne največ ljubezni," še dodaja.

Značke: Erika Jerkič