Erika Mubi in Damijan Smolak: Poročna pravljica v cerkvi

Srečna mladoporočenca te dni že uživata na poročnem potovanju na Cipru. (foto: Nace Zavrl - PRIMAFOTO) Nace Zavrl - PRIMAFOTO
19. 9. 2012

Zaljubljenca, med katerima so iskrice preskočile med snemanjem resničnostnega šova Ljubezen na seniku, Erika Mubi in Damijan Smolak, sta prejšnjo soboto pred matičarjem in nato še pred Bogom dahnila svoj da.

Mladoporočencema še posebno veliko pomeni cerkvena poroka, ki je potekala kar v domači cerkvi v Šentanelu, turistični vasici na Koroškem, kjer bo od zdaj tudi uradni skupni dom Erike in Damijana.

"Cerkvena poroka je potekala v cerkvi svetega Danijela v Šentanelu. Poroka z mašo se je začela ob 18. uri in ob pre­lepem obredu župnika Davorina Vreče sva še tukaj rekla usodni da. Pel nama je domači cerkveni pevski zbor, v katerem že kar nekaj let poje tudi Damijan in h kateremu sem se pred nekaj meseci pridružila tudi sama," nam je ponosno zaupala Erika.

Po poroki smo Eriko še povprašali, ali se kot poročena gospa počuti kaj drugače. "Moj občutek je danes res malce drugačen in ga ta hip ne znam opisati - občutek pripadnosti drugi družini in začetek ustvarjanja nove družine, ki bo spomladi večja za enega člana," je Erikin odgovor, oba z Damijanom pa se že zelo veselita tega naslednjega prelomnega dogodka na njuni poti, rojstva njunega prvorojenca.

Med 150 gosti na poroki ju je s svojo navzočnostjo razveselila tudi Saška Lendero, ki se je v šovu Ljubezen na seniku preizkusila kot voditeljica.

"Saška nama je zaželela vse najlepše in rekla, da je vesela za naju in da je oddaja Ljubezen na seniku dobila odličen epilog. Zaželela nama je, naj ostaneva takšna, kot sva, in da gradiva najino ljubezen, ter nama zaželela veliko otrok! Skupaj z Miho pa sta nama dala toplo darilo, ki naju bo grelo v zimskih večerih," nam je Erika razkrila nekaj podrobnosti, tik preden sta z Damijanom odletela na poročno potovanje na Ciper.

Svečka

"Vsi smo imeli solzne oči!"

Erika nam je še zaupala: "Kdo je jokal? Jaz vem, da sem, že takoj zjutraj. Preden je prišel Damijan, sta mi najprej moja babica in potem še moja mami v domači hiši dali blagoslov in jokala sem kot dež. Vsi smo jokali, skratka, solze so tekle, ko sem se poslavljala od domače hiše. Solze so mi orosile oči še v cerkvi, ob prekrasni pridigi župnika Davorina Vreče in na ohceti, ko so nama punce iz studia Linea Snella Slovenj Gradec pripeljale pevski zbor Dar in so zapeli pesem Marte Zore Le s teboj. Bilo je kot v pravljici. Vesna Šart, ki nama je spekla poročno torto, nama je tudi zapela nekaj pesmi skupaj z ansamblom Stil 5."

Napisala Nina Keder, fotografije Nace Zavrl - PRIMAFOTO

Priporočamo