Erika Mubi: Obleko izbrala na internetu

Erika Mubi (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lea
3. 8. 2012

Pred Eriko, ki se septembra poroči s svojim dragim Damjanom Smolakom, fantom, v katerega se je zaljubila v resničnostnemu šovu Ljubezen na seniku, je še finalno dejanje – izbira poročne obleke.

Čeprav imajo kakšne mlade dame poročno obleko kdaj izbrano še pred ženinom, pri Eriki ni tako. Pol leta pred poroko se je namreč lotila temeljitega hujšanja, zato še pred kratkim ni vedela, kakšna bo obleka, niti je ni izbirala: "Hujšati sem začela 1. februarja in do sredine julija so bili rezultati kar lepi: 20,5 kilograma manj in izguba obsega po vsem telesu za 153 centimetrov, kar pomeni, da so bila pričakovanja izpolnjena in celo presežena. Zaradi zmanjševanja telesne teže sem tudi odlašala z izbiro poročne obleke, po drugi strani pa niti nisem imela točne predstave o tem, kakšno obleko si sploh želim. Mislim, da sem tudi zaradi tega kar odlašala in odlašala z izbiro. Odločitev za hujšanje je bila izključno moja, hujšala sem zaradi sebe, Damijan pa mi je bil v veliko pomoč, čeprav mi je pred hujšanjem rekel, da me ima rad takšno, kakršna sem. Prav spomnim se, ko je rekel: ''Na začetku sem te takšno spoznal in takšno sprejel. Če pa si želiš shujšati, te pri tem podpiram.''

Izbira obleke

Očitno pa je Erika zanimiva tudi za sponzorje in tako se ji je Tadeja Lužnik, ki se ukvarja s prodajo poročnih in svečanih oblek, ponudila kar sama: "Tadeja ima za svoje podjetje Poročna obleka, s. p., zelo aktivno stran na Facebooku: poročna obleka, kjer je polno slik poročnih oblek in kjer sem tudi jaz izbrala svojo ... Kakšna bo, boste morali počakati do poroke. Trenutno sva v fazi, ko sem izbrala obleko, nekaj časa je trajalo, zdaj pa jo imam. Obleka je bela, z vezeninami v zgornjem delu, zdaj so na vrsti meritve, potem se pa slika, mere in dodatna navodila pošljejo na Kitajsko, kjer ima Tadeja izbrane šivilje, ki mi bodo obleke sešile. Približno 14 dni pred poroko bo obleka prispela v Slovenijo in potem bomo še tukaj pri šivilji uredili podrobnosti, če bo treba."