Erika Smolak (Ljubezen na seniku): Skrivnost, ki jo Damijan čuva še danes

Erika Smolak (Ljubezen na seniku): Skrivnost, ki jo Damijan čuva še danes (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Lea
23. 4. 2017

V dneh, ko na malih zaslonih spremljamo priljubljeno oddajo Ljubezen po domače, smo se spomnili para, ki je pred petimi leti pred televizijskimi kamerami našel svojo. Erika in Damijan Smolak sta danes starša, uspešna kmetovalca in oskrbnika kmetije Dvornik, ki se z veseljem spominjata svojih dni pred kamero.

"Na oddajo imam samo lepe spomine. Bila je posebna izkušnja," nam je povedala Erika in dodala, da se je, čeprav so se na snemanju vsi odlično ujeli, z dekleti, ki so se borila za Damijanovo srce, po oddaji srečala le enkrat.

"Mislim, da je to posledica zgodbe, ki se je začela že pred šovom. Damijana sem videla v časopisu, kjer je bil oglas za šov. Bil mi všeč. In ker rada poskusim nove stvari, sem ga našla na Facebooku in tam sva se začela pogovarjati. Moje ime na Facebooku je bilo tedaj Inštruktorica Erika in najprej me je vprašal, ali delam v avtošoli, on pa mi je napisal, da je bil v vojski inštruktor za tovornjake. Pismo sem takrat sicer že imela napisano, si ga pa nisem upala poslati. Ko mi je to napisal, pa sem zbrala pogum in oddala pismo zanj. In tako je šla najina zgodba svojo pot. Torej – res je, da sva se pred najinim prvim hitrim zmenkom videla, nisva pa se poznala. To sem povedala vsem, ki so sodelovali pri oddaji, in spomnim se, da je Saška Lendero, ki je takrat oddajo vodila, stopila na najino stran. Če ne bi, ne vem, kako bi se najina zgodba razpletla," nam je pojasnila Erika in dodala, da so ji sicer druga dekleta očitala pristranskost, v resnici pa je bila njena naloga v šovu še težja.

"Ko sva se prvič videla, mi je rekel, da med nama ne bo nič. Meni je bilo zaradi tega še težje iti na njegovo kmetijo, ker mi je že enkrat prej povedal, da ni zainteresiran. Druge so s tega vidika imele prednost. Zakaj si je premislil, še danes ne vem, ker mi ne pove," nam je priznala Erika in dodala, da je verjetno prav to razlog, da se z dekleti danes ne redno srečujejo. "Takrat smo se imeli prav lutšno. Dekleta smo se med sabo zelo dobro razumela in med nami ni bilo ne vem kakšne tekmovalnosti. Je pa tudi res, da se je Damijan do nas treh enako obnašal in nobena ni čutila, da bi eni namenjal več pozornosti kot drugi," priznava Erika.

V šovu tudi njena sestrična

Kako si kmetje iščejo ljubezen, je očitno precej priljubljena tema, saj je Ljubezen po domače že tretja tovrstna oddaja. Poleg Ljubezni po domače, ki jo lahko na Pop TV spremljamo v teh dneh, in Ljubezni na seniku, v kateri sta se našla tudi Damijan in Erika, smo lahko Erikino sestrično videli v oddaji Ljubezen na deželi.

V njej se je za srce Jureta Štekarja borila Erikina sestrična Irma Perko. Za recept, kako pred kamerami najti ljubezen, ki bo trajala za vedno, Eriko in Damijana sicer ni vprašal nihče od tekmovalcev, je pa Damijan še pred začetkom predvajanja šova Ljubezen po domače srečal Simona Petra, ki pa se je od oddaje moral posloviti, saj je prejel le eno pismo. O oddaji sicer nista govorila, saj Simon ni smel ničesar namigniti, kot nam je povedal parček, pa vsem parom želita, da najdeta svoje boljše polovice. Pred kamerami, ali kjerkoli drugje.