Erika Žnidaršič: Drugi otrok ni presenečenje!

Erika Žnidaršič: Drugi otrok ni presenečenje! (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Story
26. 6. 2012

Že nekaj časa se je po hodnikih TV Slovenija šušljalo, da je voditeljica Erika Žnidaršič spet noseča. Fotografije, ki jih je naš fotograf posnel pred dnevi, pa so zelo zgovorne: pod oprijeto poletno obleko se Eriki trebušček že lepo pozna. Ko smo o tem, ali res pričakuje drugega otroka, povprašali voditeljico, nam je informacijo potrdila.

Erika pravi, da druga nosečnost ni bila posebno presenečenje, saj sta jo s partnerjem načrtovala. "Bolj me zdaj preseneča to, da je novica, ki sem jo sicer zaupala le nekaj ljudem, tako hitro zaokrožila, saj sem jo nameravala še nekaj časa zadržati zase. Toda kaj naj, v medijih je pač tako, da se informacije (pre)hitro širijo," se zaveda.

Eriko so že nekajkrat opazili tudi v bližini ljubljanske porodnišnice, kamor hodi na preglede, poleg tega pa je naš fotograf pred dne-vi ujel tudi njen, sicer še vedno komajda opazen nosečniški trebušček. Zdaj je tudi jasno, zakaj je zavrnila ponudbo Siolove televizije. Pravi, da bo čas za nove pogovore o tem spet šele čez kakšno leto in pol.

Erika drugega otroka pričakuje konec novembra, njen prvorojenec, sin Roko, pa je aprila praznoval prvi rojstni dan. Tako bo razlika med njim in njegovo sestrico ali bratcem precej majhna, slabi dve leti. Pravi, da je to zanjo idealna razlika. "Poleg tega jih imam že čez trideset in se mi je zdelo, da ni dobro predolgo odlašati. Starejši si, težje je skrbeti za otroka," meni voditeljica, ki tudi v tej nosečnosti nima sreče s počutjem.

"Na žalost sem med tistimi ženskami, ki jim ni bilo prizaneseno z nosečniškimi nevšečnostmi. Ampak saj bo tudi to minilo. Sem pa normalno utrujena, tako zaradi nosečnosti kot zaradi mojega sinka, ki ni niti sekunde v dnevu pri miru." Presenečena je bila tudi, da smo tako hitro opazili njen nosečniški trebuh, vendar pravi, da se ji res bolj pozna kot v prvi nosečnosti, kljub temu pa je do zdaj ni še nihče preveč zasliševal.

Čeprav ima nosečniške težave, pa je vseeno lažje, saj ima zdaj, ko je drugič noseča, že izkušnje. Manj se obremenjuje in manj je negotova, saj ve, kaj jo čaka. Še preden je prvič postala mamica, je v več intervjujih priznala, da ni imela posebnega materinskega čuta in da si ni znala predstavljati, kako bo, ko bo mamica. Izkušnja z Rokom je vse, kar si je predstavljala v zvezi z materinstvom, gotovo obrnila na glavo. Priznava, da si je takrat sebe težko predstavljala že z enim otrokom, zdaj pa je na poti drugi ...

"Najbolj me je po Rokovem rojstvu presenetilo spoznanje, da sem pravzaprav čisto materinski tip," odgovarja na vprašanje, kaj je o sebi odkrila, odkar je mama. "Materinstvo je lepo, naporno in pestro," na kratko opiše to izkušnjo.

Mnogo žensk, ki pričakuje drugega otroka, razmišlja o tem, kako je mogoče, da ima mama enako rada dva otroka ali več. No, Erika se s tem vprašanjem ne ukvarja. Pravi, da je popolnoma logično, da imama mama enako rada vse otroke, tudi če jih je deset. Zaradi druge nosečnosti pa bo spet za nekaj časa na stranski tir postavila svojo televizijsko kariero.

"Zaradi materinstva ne bom nič zamudila in ne bom za nič prikrajšana. Mislim, da bom zaradi svojega novinarskega znanja, voditeljskih izkušenj in prepoznavnosti tudi po porodniški še vedno lahko našla kakšen izziv," je prepričana. V službi, na Televiziji Slovenija, so novico, da konec leta spet odhaja na porodniški dopust, sprejeli z razumevanjem.

Ker je nameravala v jeseni voditi novo popoldansko pogovorno oddajo, so se načrti podrli tudi tukaj. Zdaj pravi, da je to, ali bo jeseni prav zares v omenjeni oddaji, odvisno predvsem od počutja.

Nova Story že v prodaji

Story