Erika Žnidaršič trenira z hčerko

Erika Žnidaršič (foto: Story Press) Story Press
Vir: Story
14. 10. 2013

Televizijska voditeljica Erika Žnidaršič se po drugem porodniškem dopustu počasi že pripravlja na vrnitev pred kamere. Mlado mamico smo ujeli med tekom z vozičkom, v katerem je pridno počivala hčerkica Maria.

Erika je že kmalu po drugem porodu izgubila vse kilograme, ki jih je dobila med nosečnostjo. K temu sta zagotovo pripomogli tudi utrujenost in neprespanost, saj je med njenima otrokoma, starejšim sinom Rokom in mlajšo hčerko Mario, zelo malo starostne razlike.

V enem izmed prejšnjih intervjujev nam je povedala, da se oba pogosto še vedno zbujata ponoči, ker sta zelo aktivna otroka, pa tudi čez dan ne utegne prav veliko počivati.

"Včasih zjutraj mine ura ali dve, preden sploh popijem kavo. No, nekaj pa sta zagotovo pripomogla tudi dojenje in mati narava," je o hitri izgubi kilogramov povedala Erika, ki se je pred časom spet lotila teka, pri katerem jo največkrat spremlja Maria, ki ta čas mirno počiva v vozičku.

"Ko si doma na porodniški, si ves čas z otrokom. Če bi želela teči sama, bi si morala poiskati varuško. Pa sem ugotovila, da se da teči tudi z vozičkom, le nekoliko bolj naporno je. 

Marii je moja rekreacija zelo všeč. Takoj ko začnem teči, v vozičku zaspi in spi, dokler tečem. Tako sta dve koristi: Maria se naspi, jaz pa naredim nekaj koristnega zase. Hčerka se zelo rada vozi v vozičku, niti enkrat samkrat ne potoži, čisto drugačna je kot Roko. Njega sem nosila in zraven vedno rinila prazen voziček," nam je zaupala Erika.

Zelo jo je bolel hrbet

Vaje za krepitev mišic je začela delati nekaj mesecev po porodu, saj jo je telo samo prisililo v to. Zelo jo je namreč bolel hrbet. Teči pa je začela šele pred kakšnim mesecem, saj je bila prej preveč utrujena in nikakor ni zbrala dovolj energije.

"Nikoli nisem telovadila zato, da bi shujšala, ampak zato, ker to rada počnem. To mi je tudi najbolj manjkalo po porodu in moram priznati, da se zdaj, ko tečem, veliko bolje počutim. Okrepim si telo, se malo umaknem od otrok in si tako spočijem tudi glavo."

Dobila je veliko ponudb

Že nekaj časa se šušlja, da se Erika že intenzivno pripravlja na vrnitev pred televizijske kamere.

"Zagotovo bo to nekaj resnejšega, natančno pa še ne morem izdati, kaj. Vesela sem, da sem med porodniško dobila veliko dobrih in zanimivih ponudb za voditeljsko mesto, ker je tudi potrditev mojega preteklega voditeljskega in novinarskega dela. Se pa zdaj odločam tudi dolgoročno. Bolj mi je pomembna vsebina kot nekoč," nam je zaupala in dodala, da se že kar veseli vrnitve v službo.

"Težko mi bo, ko bom morala biti toliko časa stran od otrok, po drugi strani, pa se tudi veselim vrnitve, saj te 'služba mame' precej desocializira, večino časa preživiš doma in skrbiš za otroke. Malo tudi pogrešam svoj poklic, družbo, dogajanje in vse, kar spada zraven."

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

StorySTORY 42/2013

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story Story 42/2013

Story Story 42/2013, od 09. 10. 2013