Erika Žnidaršič: Včasih si delam nepotrebne skrbi

Erika Žnidaršič (foto: Mimi Antolovič) Mimi Antolovič
Vir: Story
7. 1. 2012

Televizijska voditeljica Erika Žnidaršič je pred devetimi meseci prvič postala mama. Čas zdaj za mlado mamico teče hitreje, kariera pa ji pomeni precej manj. Čeprav je bila še v nosečnosti prepričana, da se bo predčasno vrnila s porodniške, zdaj o tem ni govora.

Story: Kako ste preživeli praznike?

Doma, a niso bili ravno idilični, saj je bil partner v bolnišnici. No, zdaj je doma in je vse okej..

Story: Pred fotografiranjem za Story ste mi priznali, da se ga zelo veselite. Ali zdaj, ko ste na porodniški, pogrešate vse to dogajanje?

Po pravici mi vsake toliko časa prav ustreza, da za nekaj ur odidem od doma in se malo spočijem.

Story: Gre tudi za to, da pogrešate vrvež okoli sebe?

Nič preveč ne pogrešam tega vrveža, nisem obsedena s prepoznavnostjo tako kot nekateri drugi. V medijih se pojavljam toliko, kolikor to zahteva moj poklic, z javnostjo delim le toliko zasebnosti, kot je zame še sprejemljivo, in nič več. Bolj pogrešam to, da me kdo malo razvaja. Zadnje mesece je bilo bolj malo trenutkov, ki sem si jih vzela zase, večino jih zasede sin.

Story: Ste kdaj začutili, da del vašega življenja, ki ste ga poznali prej, zdaj manjka? Kdaj o tem največkrat premišljujete? Ko berete revije, gledate televizijo…

Prav nasprotno, preseneča me, da tega za zdaj sploh ne pogrešam in da mi, ko imam otroka, kariera pomeni precej manj kot prej. Zdaj vem, da je v življenju pomembnejše vse kaj drugega kot pa delo, kariera, služba. Pred nosečnostjo sem bila prepričana, da se bom predčasno vrnila na delo, zdaj mislim drugače. Bo pa delo na televiziji vedno moja strast.

Več v reviji Story.

Nova Story že v prodaji

Story