Eroika: Album na čakanju

Vir: Lea
4. 1. 2009
Glede na odzive poslušalcev in število nastopov so med najboljšimi in najbolj priljubljenimi slovenskimi izvajalci. Težko je reči, kdo izmed njih je najboljši, ker imajo različne glasove in ker se zaradi zlitja v celoto na odru idealno dopolnjujejo. In pojejo tako, da navdušijo vsakega poslušalca, ne glede na to, katero vrsto glasbe posluša.

Na nastopih so pred kratkim poleg znanega repertoarja začeli izvajati tudi nekatere pesmi, ki jih nameravajo uvrstiti na novo zgoščenko. Večina je že posnetih in čaka le še na izdajo. Pri tem je zanimivo, da kljub končanemu materialu fantje zgoščenke še ne nameravajo izdati. Njihov glasbeni prvenec se tudi po letu dni še vedno izjemno dobro prodaja in zato menijo, da se jim kljub pričakovanju publike še ne mudi z izdajo novega albuma. Čeprav na nastopih že predstavljajo del pesmi, ki naj bi izšle na drugi zgoščenki, so vseeno še precej skrivnostni glede dokončnega izbora. Ta je namreč odvisen predvsem od poslušalcev in lahko se zgodi, da bodo namesto katere že predvidene na zgoščenko uvrstili povsem novo.

NASTOPI S KITARAMI
V zvezi z izborom pesmi za prihajajočo zgoščenko je zanesljivo le, da bodo to tudi tokrat pri- redbe znanih in zimzelenih pesmi v značilni Eroikini izvedbi. Fantje so v program nastopov začeli vključevati tudi nekatere novosti, s katerimi se predstavljajo v delno novi podobi. Metod Žunec in Aljaž Farasin namreč po novem na odru vzameta v roke tudi kitari in igrata nekatere od pesmi, ki jih pojejo. Matjaž Robavs za zdaj na odru ne igra nobenega inštrumenta, je pa v triu tisti, ki je na nastopih najbolj zgovoren. A kakšnih prav posebnih glasbenih in inštrumentalnihZnačke: Eroika

Priporočamo