Esada (Kmetija išče lastnika): Želi se izseliti iz Slovenije!

Elvir in Esada (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
5. 12. 2011

Razočaranje, ki ga je doživela ob izpadu iz resničnostnega šova, je spet prebudilo njeno željo po selitvi v tujino. Želi si na Norveško, a ne brez svojega moža, ki pa noče v mrzlo deželo.

Ljubljančanka Esada je s svojim Elvirom poročena že dve leti in v tem času sta že doživela kar nekaj sprememb, tudi povezanih z njunim bivališčem: »Moj Elvir prihaja iz Primorske in najprej sva tam, v Kopru, tudi živela, vse leto. Vem, da si skoraj vsak želi živeti na Primorskem, a meni ni bilo všeč, nisem se dobro počutila. Lahko se dobro počutiš, če živiš ob morju, imaš hišo in vrt, ampak midva sva živela v bloku na Markovcu, vse dneve sva delala, tako da morja še videla nisva. Mož je videl, da se tam ne počutim dobro, in skupaj sva se odločila, da se preseliva v Ljubljano, saj je tu tudi več priložnosti za zaposlitev.

On je hitro našel zaposlitev, sama sem še vedno brez, želim pa si delati v modi, morda imeti lastno trgovino z oblačili, kot jo imajo že moji starši. Zaradi izboljšanja življenjskega standarda pa sem se pripravljena tudi izseliti, predvsem me mikajo skandinavske države. Pred kratkim sva bila z Elvirom na Norveškem, kjer imam tudi sorodnike, in tam bi res rada živela.«

Več v reviji Nova.

Priporočamo