Estera Žibert: Kuhinja kot terapija

Estera Žibert: Kuhinja kot terapija (foto: Tina Šoln) Tina Šoln
9. 2. 2018

Estera je mlada socialna pedagoginja, ki svoje proste trenutke izkoristi za svoj najljubši konjiček, ki morda nekoč ne bo samo to. Strast do kuharije, še posebej pa do slaščic, je Estera razvila že v otroštvu.

Vse se je začelo z njeno babico.

»Ko se je babica lotila kuhanja in peke, sem bila njena desna roka in potem sem kmalu začela ustvarjati še sama,« pove Estera, ki je vse svoje kreativne izdelke želela tudi »nekam shraniti«. Že njena mama je trgala in shranjevala revijalne recepte v kuharsko knjižico, Estera pa danes shranjuje svoje izdelke v modernejšo obliko - blog seveda.

Na blogu pušča kulinarične kreacije, ki navdušujejo že mnoge njene sledilce. »Kar se tiče ustvarjanja, rada eksperimentiram, delam po navdihu, občutku, ideje vlečem iz vseh koncev ... z mami zelo radi pogledava kakšno oddajo na 24Kitchen in se tudi tako spomniva česa slastnega .... Neprestano raziskujeva. Želim si tudi, da bi nekoč lahko združevala kulinarično ustvarjanje z vzgojo otrok, kar sem tudi študirala. Ustvarjanje v kuhinji sprošča, deluje pozitivno na odnose ... Res pa je, da če ni dobre volje, tudi do pravega okusa ne pridemo,« pove Estera, ljubiteljica vanilje, borovnic in sladoleda, ki se trenutno najbolj razveseli pozitivnih povratnih informacij njenih »sledilcev«. To pomeni, da se njeni recepti širijo in navdušujejo tudi druge.

»V kuhinji pa dam tudi nekaj na praznike, za časa pusta se bom lotila mišk (smeh).«

Značke: Estera Žibert