Estradnice študirajo tudi poleti in lovijo zadnje roke

Estradnice študirajo tudi poleti in lovijo zadnje roke (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
19. 7. 2016

Čeprav so se poletna dopustovanja komaj začela, je tudi med slovenskimi estradniki nekaj tistih, ki bodo poletne mesece preživeli za študijskim gradivom. Nova je tokrat izbrskala nekaj znanih imen, ki so med tistimi dva tisoč študenti, ki morajo do septembra, ko se iztekajo roki za dokončanje študija po starih predbolonjskih programih, zaključiti svoj študijski staž.

Prva v četici znanih, ki se v teh dneh na veliko posvečajo pisanju diplome, je simpatična voditeljica Nuša Lesar. "Obiskovala sem študij laboratorijske biomedicine, v svoji diplomski nalogi pa bom preučevala, če in kako vpliva koncentracija živega srebra v laseh matere in popkovnične krvi otroka na prezgodnji porod in nizko porodno težo," nam je povedala Nuša in dodala, da jo je delo v laboratoriju sicer od nekdaj zanimalo, da pa se trenutno v teh vodah ne vidi.

Prav tako ima stare študijske dolgove tudi nekdanja voditeljica in radijska moderatorka Maja Tratnik, ki je za svojo študijsko smer izbrala fakulteto za šport. "Sem ena tistih grešnic, ki ima do konca še dva izpita. In tega me je kar malo groza. Zdaj pospešeno delam in dokončujem, ker si res ne predstavljam, da bi mogla delati še kakšen dodatni letnik. Po pravici povedano, nimam volje, resnica pa je tudi takšna, da mi diploma v tem trenutku ne pomeni nič," nam je priznala Maja in dodala, da bi ji bilo v nasprotnem primeru le žal štirih let, ki jih je porabila za študij.

V zaključni fazi izdelave svoje diplome pa je v teh dneh tudi manekenka Sabina Remar, ki v svoji diplomski nalogi raziskuje kulturo poslovnega videza kot pomembnega načina neverbalnega komuniciranja v določenem podjetju, za katero bo ob zaključku tudi izdelala kodeks poslovnega videza v celoti. "Trenutno sem v fazi manjših popravkov dela in sem tik pred oddajo končne oblike," nam je priznala Sabina, ki obiskuje študij organizacija in manegement kadrovskih in izobraževalnih procesov na Fakulteti za organizacijske vede v Kranju.

Foto: Helena Kermelj, Primož Predalič