Eva Ahačevčič: Izdali so jo živci

Eva Ahačevčič: Izdali so jo živci (foto: arhiv revije Lady) arhiv revije Lady
Vir: Lady
6. 8. 2016

Eva Ahačevčič si bo letošnji 9. julij zapomnila za vedno, saj je na ta dan obljubila večno zvestobo svojemu izbrancu Darjanu in tako postala gospa Pakiž.

Par, ki se je zaročil lani v Splitu, se je na svoj veliki dan pripravljal več kot leto dni, pri tem pa jima je bila v veliko pomoč poročna organizatorka Patrizia Budak (Petaloevents), ki je poskrbela, da je vse teklo gladko, in ju mirila, ko je bilo to potrebno. Lepa nevesta Eva nam je namreč priznala, da je bila še dan pred poroko mirna, nato pa so jo na dan D premagali živčki. V smehu nam je zaupala, da ji je že med jutranjimi pripravami srce začelo utripati kot noro, najbolj pa ji je utrip pospešilo čakanje na zaročenca Darjana in njegove svate, ko so jo ti prišli ­iskat.

Kar dva obreda

Par si je večno zvestobo obljubil kar dvakrat. Prvič sta to storila na kratkem, a zelo lepem civilnem obredu pod mogočno lipo na dvorišču pred cerkvijo na Novi Štifti, ki ga je s pesmimi popestrila finalistka letošnje oddaje Slovenija ima talent, pevka Sabina Veber - Binna, ki je očarala s čudovitim glasom. Takoj po tem pa sta se s svati preselila v cerkev, kjer je potekal cerkveni obred, za katerega mladoporočenca menita, da je bil preprosto pravljičen. Do oltarja, kjer jo je pričakal njen Darjan, jo je pospremil njen oče Igor, usodni 'da' pa je par dahnil pred patrom Nikom, ki je zbrane navdušil z življenjsko pridigo in humornimi vložki. Eva in Darjan sta izrekla tudi svoje zaobljube in za piko na i prižgala poročne sveče. "Težko opišem z besedami, kako zelo srečna sem bila med obema obredoma. Darjan je zame vse, začeti skupno življenje v taki obliki so bile najine sanje. Počutila sva se pravljično, kot v sanjah,'' se spominja lepa nevesta, ki prizna, da so obema večkrat po licih spolzele solze. Mladoporočenca sta po obredu s svojimi 80 svati nazdravila s penino, nato pa so se vsi skupaj odpravili v gostilno Mihovec v Zgornje Pirniče. Tam je družba uživala ob slastni hrani in pijači, za dobro razpoloženje pa so poskrbeli člani zasedbe Kranjci. Ob eni uri zjutraj sta mladoporočenca razrezala slastno trinadstropno poročno torto z okusom nougata, borovnic in vanilje. Rajanje pa se je nadaljevalo do zgodnjih jutranjih ur, ko so mladoporočenca presenetili še fantje iz skupine Čuki, saj je nevesta pred leti nastopila v dveh njihovih videospotih. Vesela družba se je domov odpravila šele okoli štirih zjutraj, tudi Eva in Darjan, ki sta svojo prvo noč kot mož in žena preživela v svojem novem stanovanju, ki bo od zdaj naprej njun prvi skupni dom.

Tekst: Tina Ambrožič
Foto: Katarina Veselič, Matjaž Očko