Eva Ahačevičič: Ne bo imela dekliščine

Eva Ahačevičič: Ne bo imela dekliščine (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lady
5. 7. 2016

Model in manekenka, v zadnjem času pa predvsem piarovka in urednica modnega spletnega portala, Eva Ahačevčič, bo v začetku julija dahnila 'da' svojemu zaročencu Darjanu Pakižu. Do dneva D ju loči le še nekaj dni, zato pospešeno urejata še zadnje podrobnosti, da bo njun dan res popoln.

Kaj vse sta že postorila in kaj jima še manjka, pa nam je zaupala kar simpatična Eva, s katero smo se odpravili po zadnjih 'poročnih' opravkih.

Poroka obema veliko pomeni

Ker je zgodba o začetku ljubezni mladega para ena od lepših, je preprosto ne moremo izpustiti, sploh ne, ko je govora o poroki. Eva in Darjan sta se namreč 'zatreskala' že kot najstnika, ko sta se njuna pogleda srečala na hodniku gimnazije Želimlje, ki sta jo oba obiskovala. A prava ljubezen se je med njima razvila šele pred dvema letoma, ko sta se ponovno srečala. Le slabo leto po tem, ko sta postala par, pa jo je Darjan med kratkim oddihom v Splitu zaprosil. Eva se spominja, da je bila zaroka povsem spontana, simpatična in nič kaj pompozna, a spomin nanjo ji še vedno ogreje srce. Zaroki je seveda takoj sledila tudi želja po poroki, saj ta obema veliko pomeni in jo dojemata kot združitev dveh družin in snovanje še ene nove, čisto njune skupnosti. Sicer pa je Eva vedno sanjala o poroki in čeprav ve, da ne bo čisto taka, kot si jo je slikala v sanjah, se je vseeno neizmerno veseli.

Priprave v polnem teku

Eva in Darjan sta se takoj po lanski zaroki odločila, da se poročita v začetku letošnjega julija, točnega datuma nam sicer nista želela izdati. Prav tako sta skrivnostna, ko je govora o kraju poroke. A nam je Eva po tem, ko smo malce podrezali vanjo, vseeno zaupala, da se bosta poročila v domačih krajih (parček sicer prihaja iz Sodražice pri Ribnici). Da bi vse teklo gladko, jima pri pripravah pomaga poročna svetovalka Patrizia Budak iz Petaloevents, ki bo poskrbela, da bo njun poročni dan dobil ustrezno obliko in tekel kot po maslu. Sicer pa se je organiziranju poroke v največji meri posvetila kar Eva sama, ki je že pred časom odposlala vabila, izbrala hrano, pijačo in torto; odločila se je tudi, kakšna bo dekoracija prostora, v katerem bo potekal dogodek. Najela je tudi fotografa, ki bo poskrbel, da bo njun poročni dan za vedno ujet na lepih fotografijah. Čeprav je Eva gonilna sila priprav, ji pogosto na pomoč priskoči tudi njen izbranec Darjan, ki je bil med drugim zadolžen za najem glasbenikov. Kot smo izvedeli, bodo goste po obredu pa vse do jutra zabavali člani zasedbe Kranjci. Sicer pa imata Eva in Darjan tudi podporo in pomoč od svojih bližnjih. Njuni mami sta se zavezali, da bosta spekli slastno pecivo za goste, očeta pa priskočita na pomoč vselej, ko je to potrebno.

V obleki bo videti kot princeska

Eva je vedela, da si na svoj poročni dan želi nositi obleko, v kateri bo videti kot princeska, kar ji je olajšalo iskanje. Prav hitro po tem, ko je iskanje začela, ji je v oči padla prekrasna obleka iz salona Sanjska obleka iz Kamnika. A čeprav se je vanjo na fotografiji zaljubila na prvi pogled, se je odločila, da poskusi še druge, in morda najde kakšno še lepšo. Žal pa se v nobeni ni počutila kot nevesta, zato se je odločila, da gre poskusit obleko, ki ji je ukradla srce. Takoj, ko si jo je nadela, so ji v oči stopile solze in vedela je, da je našla obleko, ki jo je iskala. Te dni se tako Eva odloča le še o tem, s kakšnim nakitom bi jo dopolnila. Zato se je oglasila pri oblikovalki nakita Katji Koselj, s katero sta pomerili nekaj kosov nakita in tudi tiaro, ki bo na poročni dan zagotovo krasila njeno glavo. Edina stvar, ki ji trenutno še manjka, so čevlji, ki potujejo iz Amerike. "Upam, da pripotujejo pravočasno," s kančkom skrbi dodaja Eva.

Tina Ambrožič