Eva Boto: Dobila Jana Plestenjaka in Eurosong

Vir: Lea
11. 1. 2012

V nedeljo zvečer je v sklepni oddaji Misija Evrovizija vstopnico za letošnjo Emo poleg dvojčic Prusnik dobila tudi mlada, komaj 16-letna Eva Boto. In čeprav je sama še nekaj minut pred razglasitvijo zelo dvomila o svojem uspehu, je po razglasitvi skoraj pol ure točila solzice sreče.

A Eva je tisti večer postala dvakratna zmagovalka, saj bo od ponedeljka na radijskih postajah tudi njena nova skladba. Ne le njena, ampak skladba, ki jo je napisal in z njo v duetu zapel nihče drug kot največji car slovenske glasbe Jan Plestenjak.

Mlada Eva bo tako verjetno čez noč postala hit, njena pot pa se je začela že davno pred oddajo Misija Evrovizija, saj je do zdaj že uspešno sodelovala na številnih koncertih, za seboj pa ima Eva, čeprav šteje rosnih 16 let, ki jih je dopolnila med šovom Misija Evrovizija, kar nekaj resnih uspehov.

“Moja resnejša glasbena pot se je začela pred šestimi leti, ko je v meni učiteljica glasbe prepoznala talent in me prijavila na mednarodno pevsko šolsko tekmovanje v Avstriji, kjer sem zmagala. Od takrat je moja pot posvečena glasbi, ki se ji ne morem izogniti niti doma, še manj pa med prijatelji,” se zasmeji Eva, ki kot vsaka najstnica še kako rada s prijatelji skoči na kakšen žur, če le starši to dovolijo.

Več v novi številki revije Lea.