Eva Boto je prepričala ljudstvo in postala najboljša imitatorka

Finalna oddaja, zmagovalka šova Znan obraz ima svoj glas 2019 (foto: Miro Majcen / POP TV) Miro Majcen / POP TV
15. 12. 2019

S sklepnim dejanjem, velikim finalom, se je zaključilo 12-tedensko glasbeno popotovanje v priljubljenem šovu Znan obraz ima svoj glas. Tekmovalci so v tem času postali pravi prijatelji in nepozabna nedeljska družba, ki je pred televizijske sprejemnike privabila resnično lepo število gledalcev.

Kaj pa tekmovalci, kdo je to sezono privabil največ simpatij tako pri 'žirantski mafiji' kot tudi pri ljudstvu? Tik pred današnjo zadnjo oddajo je bila na prvem mestu Eva Boto (176 točk), takoj za njo je bil David Amaro (174 točk), Matic Supovec je bil pred zadnjo oddajo tretji (172 točk), Srđan Milovanović pa četrti (170 točk). Glede na to, da so bili vsi štirje finalisti skoraj izenačeni, so na koncu v finalnih glasbenih zgodbah odločale malenkosti, tekmovalci pa so si sami izbrali, koga bodo imitirali. Eva Boto je zapela pesem Beautiful ameriške pevke Christine Aguilere, David Amaro je bil britanski glasbenik James Arthur, ki je znan po pesmi Impossible, Matic Supovec, ki je zapel Moje zlato, je postal priljubljeni Petar Grašo, Srđan Milovanović pa je z zmagovalno evrovizijsko skladbo Fairytale stopil v čevlje Norvežana Alexandra Rybaka.

Ostali štirje tekmovalci, ki se niso uvrstili v finale, pa so zapeli v duetu. Ana Dežman in Alex Volasko sta stopila v čevlje Staneta Mancinija in Marjane Deržaj, zapela sta zimzeleno pesem Kako sva si različna. Petra Zore in Maja Oderlap pa sta postali članici švedske skupine ABBA in za zaključek odpeli evrovizijski hit Waterloo.

Na koncu je bila - po skupnem seštevku glasov - sreča še najbolj naklonjena Evi Boto, ki je tako postala najboljša imitatorka šova Znan obraz ima svoj glas. Seveda, če smo iskreni, si čestitke za dih jemajoče preobrazbe zaslužijo prav vsi tekmovalci, saj so skozi vseh dvanajst oddaj dokazali, da je v ospredju kreativnost in ne tekmovalnost.

In kaj je povedala po zaključku šova zmagovalka, Eva Boto? "Ob zmagi in istočasno koncu sezone imam mešane občutke. Sem žalostna, ker je konec šova, hkrati 
sem noro vesela zmage in ponosna, saj smo si zmago zaslužili vsi," je dejala nekdanja evrovizijska predstavnica, ki je zmagala s pesmijo Christine Aguilere, Beautiful.  

Priporočamo