Eva Boto po novem tudi radijska voditeljica!

Eva Boto po novem tudi radijska voditeljica! (foto: Radan Močič) Radan Močič
Vir: Story
29. 9. 2017

Glasbenica in pevka Eva Boto, ki se lahko pohvali s številnimi glasbenimi dosežki, zdaj razveseljuje oboževalce tudi kot radijska voditeljica, saj jo po novem lahko spremljamo na Hitradiu Center.

Eva nam je zaupala, kako je sprejela nove izzive in kakšne naloge so jo pričakale.

Story: Eva, poznamo vas z glasbenih odrov, tokrat pa ste se znašli pred radijskim mikrofonom. Imata radio in glasbeni oder kaj skupnega?

V bistvu imata veliko skupnega. Pri obeh nekako nastopaš pred ljudmi. No, na radiu sicer ne pojem pred mikrofonom, pa vseeno vzpostavljam komunikacijo z ljudmi. Podobnost prav tako vidim v tem, da se tako na odru kot tudi na radiu tako ali drugače govori o glasbi. Zanimivo mi je, kako me prej zgrabi trema na radiu, ko pomislim, da me kdo posluša v avtu, v službi, doma ob kuhanju ..., pa me sploh ne vidi, kot pa na nastopu pred večjo množico, ki me gleda in posluša. Delo na radiu mi v nekaterih stvareh pomaga pri glasbeni karieri, po drugi strani pa mi izkušnje z glasbenega področja pomagajo pri delu na radiu, tako da je dejansko obojestranska pomoč.

Story: Novi izzivi, nove preizkušnje. Ste se pri novem delu dobro znašli? Ste si kdaj predstavljali, da boste nagovarjali poslušalce?

Da bom kdaj delala na radiu, si pravzaprav nisem predstavljala. Sicer vem že od nekdaj, da zelo rada govorim, vsi, ki me dobro poznajo, bi rekli, da včasih tudi preveč. Spomnim se, da so me prav zaradi tega v osnovni šoli izkoristili, da sem vodila kakšno prireditev, zaradi pevskih nastopov pa mi seveda nastopanje pred ljudmi ni predstavljalo težav. Večkrat sem tudi slišala, ti bi pa lahko delala na radiu, celo od sestre kar nekajkrat, ampak temu nekako nisem posvetila večje pozornosti. Ko pa sem dobila priložnost za delo na radiu, nisem preveč dolgo razmišljala, saj imam zelo rada nove izzive in preizkušnje, prav tako sem bila zelo radovedna, kako bi se v tej vlogi znašla. Ni mi žal, da sem to sprejela, saj mi je to delo zelo všeč. V bistvu vem zdaj več o glasbi kot kdaj prej. (smeh) Prej sploh nisem posvečala toliko pozornosti novim hitom, trendom, ki se v glasbi neprestano menjajo, zdaj pa se mi zdi, da sem nekakšna enciklopedija. Opažam tudi, da sem z delom na radiu izboljšala komunikacijo z ljudmi na svojih nastopih, tako da mi, kot sem že omenila, pevske izkušnje veliko pomagajo pri delu na radiu, kot tudi obratno, tako da se mi zdi ta kombinacija odlična.

Story: Na glasbeni poti ste prejeli že veliko nagrad in priznanj. Kateri pa so tisti mejniki, za katere bi rekli, da so zaznamovali vašo kariero?

Z glasbo se res ukvarjam, že odkar pomnim, in to je moj način življenja. Na dosedanji poti sem doživela ogromno dosežkov, svoje prve zmage se spomnim, kot bi jo doživela včeraj. Bilo je mednarodno tekmovanje Super Chris v Avstriji, imela pa sem komaj 10 let. Takrat sem se z glasbo začela bolj resno ukvarjati. Hodila sem na različne festivale in tekmovanja, širši javnosti pa sem se predstavila konec leta 2011 v oddaji Misija Evrovizija. Ta je zagotovo zaznamovala mojo kariero, saj sem z zmago v tej oddaji dobila priložnost nastopiti na Pesmi Evrovizije. S tem, da sem lahko Slovenijo prestavljala na največjem glasbenem festivalu v Evropi, sem dosegla to, o čemer sem vedno sanjala. In ni lepšega občutka, ko lahko svoje sanje živiš. Zagotovo pa je piko na i moji karieri dodala zmaga na festivalu Slovenska popevka. Ti dve zmagi sta pri meni dosedanji vrhunec, je pa res, da kot pevka, glasbenica nikoli nimam dovolj. Zdi se mi, da človek po nekem uspehu še bolj hrepeni po novih, večjih izzivih in po tem, da bi bil še boljši.

Story: Kako pa vas je pot sploh zanesla na radio?

V bistvu sem bila najprej povabljena kot gostja v jutranjem programu pri Tanji in Koriju in zelo smo se zabavali, presmejali, skratka, bilo je res super. Nekaj časa za tem pa sem dobila priložnost še za delo tam, in kot sem že omenila, nisem preveč dolgo razmišljala o tem, ali bi ali ne bi, ker se mi je zdela odlična priložnost za pridobitev novih izkušenj. Prav tako uživam v komuniciranju z ljudmi, poleg tega je to delo ne nazadnje dobra promocija, ki mi prav tako pomaga pri glasbeni karieri. Skratka, v tem delu nisem našla ene negativne stvari, tako da je bila odločitev res preprosta.

Story: Bo zaradi tega vaša glasba kaj zapostavljena?

Mislim, da ne. (smeh) Kljub vsem stvarem, ki se mi dogajajo, še vedno poskušam biti aktivna, ko govorimo o moji glasbi. Sicer priznam, da v njej trenutno nisem stoprocentno prisotna, niti ne poskušam biti. Poleg dela na radiu in petja namreč študiram še na pedagoški fakulteti v Mariboru in se zavedam, da se še dve leti ne bom mogla popolnoma posvetiti glasbi, saj želim dokončati študij. Čeprav me včasih kar malo zadene, ko se zavem, da potiskam v ozadje nekaj, kar imam najraje, še vedno stojim za tem, da če se nekaj odločim dokončati, potem več pozornosti namenim temu.

Story: Lani ste, kot že omenjeno, na Popevki zmagali s pesmijo Kaj je to življenje. Trenutno kaj pripravljate?

Trenutno sem v fazi ustvarjanja. Upam, da mi bo uspelo še letos izdati novo pesem, ampak še nič ne obljubljam. Nočem z glavo skozi zid, stvari delam počasneje in premišljeno zato, da bo končni izdelek takšen, kot sem si želela. Verjetno bi lahko že zdavnaj izdala komad, ki bi bil popolnoma trenden, z latino ritmi itd., a želim izstopati. Ljudem želim predvsem predstaviti sebe, neki svoj način glasbenega izražanja, po katerem me bodo prepoznali in z veseljem poslušali. Vse to je veliko težje doseči, pa vendar je izvedljivo.

Story: Ni skrivnost, da je vaš sodelavec Tim Kores - Kori prav tako iz glasbe zajadral na radijske valove. Imata še kaj drugega skupnega?

Da, Kori legenda. (smeh) Res sem zelo vesela, da je moj sodelavec med drugim Kori, ki na radio prinese ogromno smeha. Poleg na glasbo in radio sem opazila, da sva oba nora na pse, če pa imava še kaj skupnega, bomo še videli.

Story: Kakšno je vzdušje na radiu? Mogoče s Korijem premišljujeta že o skupni pesmi?

Kjerkoli delaš, je ključnega pomena dobro vzdušje. in tega pri nas ne manjka. Všeč mi je, da se razumemo med seboj in da smo sproščeni. Seveda sem na radiu šele kratek čas, zato upam, da čim bolje spoznam vse, do zdaj nisem čutila napetosti ali nesproščenosti, tako da predvidevam, da je to dober znak, ne? Glede glasbenega sodelovanja s Korijem pa se pustimo presenetiti. Bomo videli, kaj bo prinesel čas.

Story: Pred dvema letoma se je šušljalo o vaši ljubezni s pevcem Gašperjem Rifljem. Je kaj resnice v tem?

Med nama je bila in je še vedno zgolj ljubezen do glasbe. Z Gašperjem se poznava že iz oddaje Misija Evrovizija in od takrat sva prijatelja ter se zelo dobro razumeva. Skupaj sva sodelovala tudi na Melodijah morja in sonca s pesmijo Ljubezen dela čudeže in je bilo nadvse super. Letos sem zanj navijala na Slovenski popevki, skratka, podpirava se med seboj, kot bi se morali po mojem mnenju vsi glasbeniki in si privoščiti uspehe.

Story: Je Eva oddana ali še samska?

Nobena skrivnost ni, da sem zaljubljena že več kot dve leti. Sicer pa o tem ne želim veliko razlagati, saj rada držim svoje zasebno življenje zase in mislim, da je prav tako. Rečem lahko samo, da sem srečna in hvaležna, da sem našla takšno osebo, kot je moj Domen. Oba se posvečava svoji karieri, on športni, jaz glasbeni, skupaj pa sva zelo zanimiva in srečna kombinacija.

MIMA

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story39/2017

Naročite se na revijo Story:

04 511 64 44 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Priporočamo

Nova Story že v prodaji

Story 39/2017

Story 39/2017, od 21. 09. 2017