Eva Boto: V zaodrju Eme 2012

Vir: Lea
29. 2. 2012

Nacionalka v nedeljo zvečer z oddajo Misija Ema 2012 ni le zaključila letošnjega izbora za pesem, ki nas bo zastopala na letošnji Evroviziji, ampak je skozi izbor lansirala kar nekaj zvezd, kar pa je bil tudi namen oddaje, ki se je začela že v oktobru.

Misija Evrovizija je tako letos prvič dobila nesporno zmagovalko, 16-letno Korošico Evo Boto, ki je iz popolne neznanke v nekaj mesecih postala zvezdnica, ki je posnela duet z Janom Plestenjakom in tudi zmagala na izboru za pesem Evrovizije 2012 ter se tako postavila ob bok Darji Švajger, Nuši Derenda, Maji Keuc, Regini, Karmen Stavec in še kateri od naših pevskih div.

“Neverjetno sem utrujena, a si še vedno enako kot prej, morda še malo bolj, želim zmage,” nam je dan pred Emo zaupala Eva Boto na vajah. In želja se ji je uresničila, in to s skladbo Verjamem, ki jo je zanjo napisal Vladimir Grajić, srbski avtor, ki se je podpisal tudi pod veliko uspešnico Molitva Marije Šerifović. Kar 28.385 glasov (dvojčici Prusnik sta jih prejeli 12.884 op. a.), ki jih je dobila v velikem finalu oddaje Misija Ema 2012 Eva Boto, je bilo dovolj, da je mlada pevka na odru ob razglasitvi energičnega voditelja Klemna Slakonje dobesedno poskakovala od sreče, ki so ji jo verjetno privoščili prav vsi, še najbolj pa njeni domači, ki so oddajo spremljali seveda v živo, v studiu nacionalne televizije.

Prestižna, na trenutke tudi nekoliko drzna oblačila, glasbeni gostji Emilija Kokić (pevka skupine Riva, op. a.) in francoska predstavnica Anggun, komentarji sodnikov, nastopi Maje Keuc, Nuše Derenda, Darje Švajger in Zlatka, smešne domislice Klemna Slakonje, odlična interpretacija in seveda pesem, ki nas bo zastopala na Evroviziji, so bili glavni aduti letošnje Eme, ki je v zakulisju zadnje štiri dni pred prireditvijo dobivala končno podobo, kakršno smo videli gledalci.