Eva Černe: Brezskrbno v delovno poletje

Eva Černe: Brezskrbno v delovno poletje (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
16. 7. 2016

Svetlolasa glasbenica je s svojim prodornim glasom brez dvoma ena izmed boljših pevk pri nas. Ne le nadarjena, temveč tudi šolana – v zimskih mesecih je končala magisterij na akademiji za glasbo, zaradi česar je, kot pravi, tudi lažje zadihala.

Januarja je magistrirala in zdaj se počuti bolj svobodno.

"To je bil zame velik mejnik, je bil pa celoten ta čas zelo lep. Moram reči, da me je konec tega obdobja kar malce ganil. Toliko časa sem namreč delala s profesorico Alenko Dernač Punta ... in ko spoznaš, da je to nekakšen konec dolgoletnega prijateljstva in mentorstva, te preprosto gane. Pri nas so namreč ure potekale 'ena na ena', zato je bil ta odnos veliko globlji, kot je sicer odnos med profesorjem in študentom," nam je razkrila Eva, ki je v svoji magistrski nalogi analizirala vlogo Suzane iz Figarove svatbe.

Njeno poletje pa bo vse prej kot dopustniško obarvano. Ne bo namreč šla na daljši oddih na obali, se bo pa zato s toliko več ljubezni posvetila delu pri projektih, na katere se vedno rada odzove.

"Na poletnem gledališču Studenec imamo premierno predstavo Čarlijeva teta, v kateri pojem vlogo miss Kitty. To je vloga kabaretne plesalke. Obenem pa seveda delamo tudi Veroniko Deseniško, v kateri nastopam v vlogi Veronike. Moj urnik je torej poln," nam je pojasnila in dodala, da si zato ni organizirala nobenega poletnega oddiha.

"Na Studencu imamo namreč poleti kar 19 predstav, kar pomeni, da bom polno zasedena od četrtka do nedelje, z Veroniko pa nas čakajo štiri predstave. Če bom imela srečo, bom lahko šla na morje od ponedeljka do srede. Se pa sicer že dogovarjam za nov projekt v septembru, tako da resnično ne vem, ali bom sploh lahko kam šla," dodaja Eva.