Eva Černe: Pevka je prava pesnica!

Vir: Lea
16. 7. 2009

Ob stoletnici je svetovno lepotno podjetje L’Oréal poprosilo znane Slovence, da razmislijo o pravem pomenu lepote. Eva Černe se je povabilu odzvala prva in ob tem razkrila tudi svojo pesniško dušo.

“Lepota se skriva v številnih stvareh, v vsakodnevnih stvareh. Lepo je, ko se odpraviš na sprehod v naravo, se prepustiš okolici, še posebej lepo je biti v naravi, ko posije sonček izza oblakov, prav ko je prenehalo deževati in vsi nestrpno iščemo, za katerim vogalom se skriva mavrica.

Lepo je, ko vidiš veselje otrok, ki se ne ozirajo na težave, ki tarejo naš svet, in se igrajo na igriščih, se smejijo s svojimi vrstniki, starši ali hišnimi ljubljenčki. Lepo je, ko se vsa družina zbere zvečer na kavču pred televizijo in se stisne skupaj. Lepota se skriva v ljudeh in naravi. Ljudje smo tisti, ki lahko v stvareh in dogodkih, ki nas obdajajo, vidimo lepoto. Če smo dobre volje in smo pripravljeni lepim stvarem pustiti do sebe, nas lahko obdajajo celo življenje. 

Lepota ni nekaj, kar bi se dalo meriti, tako kot to sicer počnejo s številnimi stvarmi – npr. miss sveta, najlepši avto, najlepša hiša, najlepša obleka … Še nikoli (vsaj ne da bi jaz vedela) na teh ocenjevanjih zmagovalec ni prejel vseh glasov, kar pomeni, da zmagovalka oziroma zmagovalec ni bil najlepši za vse. Različnim ljudem so lepe različne stvari in vsak se sam odloči, kaj je lepo.

Zame so lepe tiste majhne stvari, ki me osrečujejo. Lepo mi je, ko se ob različnih priložnostih dobimo vsi sorodniki, ko se zabavamo s prijatelji, ko preživljam čas ob svojem konju Žrebcu. Najlepše od vsega v mojem življenju pa je glasba, ki me obkroža dan in noč in se je ne morem in ne morem naveličati … Kdor ima rad glasbo, je srečen in bogat – in lep!”

Priporočamo