Eva Irgl: "Moram naprej, čeprav je ljubezen velika ..."

Vir: Story
11. 3. 2011

Naša najlepša poslanka Eva Irgl je bila zadnje tedne vpletena v kar nekaj aferic. Zato smo jo naposled prepričali, da spregovori še o stvareh, ki so bolj intimne od političnih vprašanj.

Story: V zadnjem času smo se mediji precej ukvarjali z vašim intimnim življenjem. Naš paparac vas je ujel z glasbenikom, Cimirotić je v naši reviji povedal, da bi se rad dobil z vami, pripisovali so vam kolega Černača, tudi s Pahorjevim varnostnikom imate menda neko razmerje. Kaj je res in kaj ni?

Uh, saj moram prav globoko vdihniti, ker še sama nisem vedela, da imam tako pestro zasebno življenje. (smeh) Seveda so te govorice prišle tudi do mene, saj jih nekdo še danes spretno in s točno določenim namenom širi. In govoric se navadno ne da ustaviti. Zato so lahko precej bolj problematične in nevarne kot zapisi v medijih. Najprej glede kolega Černača. Zdelo se mi je prav smešno, saj - naj mi kolega Černač oprosti - ni ravno moj tip moškega. Govorice naj bi nastale v krogih postojnskega LDS-a, kar pomeni, da imajo politično ozadje. Gre za osebno diskreditacijo, ki pri ljudeh navadno tudi najbolj vžge. Zanimivo je, da noben medij tega ni nikoli zapisal z imenom in priimkom, vsi so le ovinkarili, saj so verjetno vsi vedeli, da so to le govorice in bi jih, v kolikor bi zapisali z imenom, tožila.

Story: Kakšna pa je situacija glede varnostnika in glasbenika?

Očitno mi takoj pripišejo vsakega moškega, s katerim se pojavim bodisi na kavi, v kinu ... S prvim sva včasih precej tekla skupaj, odkar pa je v resni zvezi, se vidiva občasno le še v Državnem zboru, takrat ko nas ‘obišče’ predsednik vlade Borut Pahor. Sašo, ki je mimogrede odličen glasbenik in super človek, pa vsake toliko časa poskrbi, da si ogledam tudi kakšen film, saj bi sicer še vedno ostala pri Jesenski pripovedi ... (smeh) Skratka, to je vse v zvezi z omenjenima.

Story: Bi med vašimi kolegi poslanci lahko našli koga, ki je vaš tip moškega?

V politiki sem že sedmo leto, vendar mi v tem času še nihče ni padel v oči, kar je lahko tudi skrb zbujajoče. (smeh)

Story: Ali se nameravate dobiti s Cimetom?

Ko ste v prejšnji reviji Story objavili, da naj bi me Cime vabil na kavo, so me prijatelji in poslanski kolegi hecali, ali res pijem kavo s Cimetom. Pa sem jim odvrnila, da s cimetom je za zdaj nisem še nikoli, z mlekom pa vedno. (smeh)

Celoten intervju si lahko preberete v novi številki Story, ki je izšla danes, 11. 3. 2011.

Nova Story že v prodaji

Story