Eva Irgl: V kopalkah se pojavi zelo redko

Vir: Nova
5. 8. 2011

Velja za eno od najlepših žensk, ki se vrtijo v krogu slovenske politike, v nasprotju z drugimi pa je zanimiva tudi za rumene medije. Tokrat je spregovorila o poletnih temah, med drugim pa razkrila, da za kondicijo, poleg teka, priporoča tudi spravljanje sena.

Imate radi poletje?

Moj najljubši čas je sicer jesen, a imam rada tudi poletje. Takrat najraje ležim pod domačo češnjo, obiščem dober koncert … Sicer pa bom letošnje poletje preživela tudi ob prebiranju dokumentacije v zvezi z zadevo Patria. Za začetek bom znova prebrala knjigo Od partije do Patrie.

Se spomnite, kdaj in kdo vas je naučil plavati?

Plavati se učim vsakič znova, ko sem pahnjena v novo, nepoznano ali pa na videz brezizhodno situacijo. Ampak ker sem takrat, ko sem potisnjena v kot,  kljub začetnim omahovanjem navadno najmočnejša, kljub vsemu splavam.  Sicer pa sta naju s sestro Lejlo plavati učila starša. In brez rokavčkov so prvi zamahi najprej uspeli njej.

Si sploh upate biti v kopalkah na slovenski obali?

Na slovenski obali me ne vidijo tako pogosto, saj si novih moči raje nabiram na Kogu, kjer je moj oče preživljal otroštvo in kjer uživam v naravi, obiščem kakšno dobro vinoteko, pa tudi seno spravljam občasno na kup. Takrat nedvomno trebušne mišice delajo celo bolj kot v fitnesu.

Vas bomo lahko kdaj ujeli zgoraj brez?

(smeh) Brez komentarja!

Ali med dopustom spremljate poročila?

Seveda spremljam. Težko je kar odklopiti svet okoli sebe, še posebej, če deluješ v politiki, kjer so vsakodnevne informacije in dogajanja v svetu še kako pomembni. Moj dan se tudi med dopustom začne z jutranjo kavo in rednim prebiranjem tiska in spletnih medijev.

Ste kaj zaljubljeni?

Ne vem, ali bi povedala po resnici. Bom zato raje tiho. (smeh)

Kdaj najbolj pogrešate resnega partnerja?

Verjetno takrat, ko sem v kakšni težki situaciji, ko potrebuješ nekoga, ki ti je zares blizu, da te potolaži.

Kaj ste si privoščili na razprodajah?

Sicer na razprodajah ne nakupujem pogosto, sem bila pa pred kratkim v Varšavi, kjer so imeli ravno razprodaje in sem si kupila čevlje.

Kaj raje nakupujete – obleke, čevlje ali hrano?

Čevlje. Obožujem čevlje z visoko peto. A ne zato, ker bi me moški preveč pogosto poljubljali na čelo.( smeh)

Si spet puščate daljše lase? Razmišljate o drugačni pričeski?

Vrsto let sem imela dolge lase, pred dobrim letom pa sem se odločila za spremembo. Trenutno  sem s svojo pričesko zelo zadovoljna, pa tudi veliko ljudi, s katerimi sem se srečala v zadnjem letu, je krajšo pričesko pohvalilo.

Se morda pred dopustom bolj obremenjujete s celulitom in podobnimi težavami?

Niti ne. Čeprav bi lahko vedno seveda rekla, da bi bilo dobro, če bi pila več vode in jedla bolj zdravo.

Kako vam uspe ob napornem tempu ohranjati lepo postavo in vzdrževati kondicijo?

No, trenutno sicer nisem v najboljši  formi, saj ne tečem več toliko, kot sem včasih, a še vedno nekako ohranjam tisto zmerno kondicijo za dobro počutje. Vsekakor me športno udejstvovanje sprošča in mi pomaga pri premagovanju naporov. Teh pa bo jeseni kar veliko.

Kaj vam je najbolj in kaj najmanj všeč pri staranju?

Smejalne gube so tiste, zaradi katerih je starost posebej lepa. No, ni se niti  tako težko sprijazniti s sivimi lasmi – nekaj jih opažam tudi sama – niti z gubicami in podočnjaki. Vendar pa si tu pa tam vendarle naredim kakšno masko za obraz. Navadno iz medu in zdroba. Potem je koža videti kot dojenčkova ritka. (smeh)

Ste kdaj pomislili, da bi si v prihodnosti privoščili lepotno operacijo? Kaj menite o tem?

O lepotnih operacijah ne razmišljam, čeprav so mi jih že pripisali. Zadnje čase poskušam čim bolj prisluhniti nasvetu prijatelja, da sem najlepša, ko sem naravna …

Kdaj ste nazadnje prijeli v roke kitaro?

Največkrat zaigram na kakšnem družinskem dogodku, da popestrim vzdušje, sicer pa, priznam, da ne igram več veliko. Pred časom sem nekemu prijatelju pokazala prijeme za dva ali tri akorde, tako za začetek, da lahko zaigra tiste osnovne komade, pa me je v tem kratkem času že totalno prehitel. Zdaj bo moral začeti on mene učiti prijemov. (smeh)

NA KRATKO

1. Najbolj me razveseli

a klic moje mame
b zmaga moje stranke na glasovanju v parlamentu
c vabilo na romantično večerjo

2. Če bi imela dovolj časa, bi se odpravila na dopust

a v hribe
b na Karibe
c na potovanje po Indiji ali Kitajski
d pomembno mi je, s kom sem, in ne toliko, kje sem

3. Poleti se najbolj osvežim

a s sladoledom
b s hladnim pivom
c z lubenico

4. Na plaži me najdete

a v enodelnih, čim bolj zakritih kopalkah
b na nudističnem delu plaže
c v atraktivnem bikiniju.
d tudi v športnih kopalkah

Napisala: Sonja Javornik