Eva Pakiž: “Rada jem čisto”

Eva Pakiž: “Rada jem čisto” (foto: Lea Arhiv) Lea Arhiv
Vir: Lea
20. 11. 2016

Lepotica Eva Pakiž, ki jo poznamo kot manekenko, mlado podjetnico, urednico in ne nazadnje blogerko, svojo lepoto ohranja tudi z dobro prehrano. Vedno aktivna in zaposlena Eva sicer zaradi pomanjkanja časa občasno prigrizne tudi kaj na hitro, a vedno poskrbi, da hrana ni nezdrava.

Čeprav nas Eva na svojem blogu Loveeva velikokrat razveseli s kakšnim dobrim zdravim receptom, priznava, da kuhanje ni njena strast.

"Če sem iskrena, kuhanje v splošnem ni moja velika ljubezen. Nisem človek, ki bi vsakodnevno pripravljal hrano in nenehno razmišljal o inovativnih receptih," pravi Eva, ki v zadnjem letu opaža, da jo kuhanje predvsem sprošča. V kuhinji za temnolasko torej čas obstane in stres dneva počasi usahne, sploh ko pripravlja posebne sladice.

"Predvsem priprava zdravih sladic mi je zelo ljuba. Teh se lotim premišljeno in načrtno, pripravim osnovne sestavine, po katere se največkrat odpravim kar v trgovino Kalček, potem pa po občutku v recepte dodajam še svoje sestavine in tako vedno pripravim nekaj novega in drugačnega." Sicer pa obožuje solate in zelenjavne jedi, kar tudi največkrat je.

"V dneh, ko nimam nič časa zase in le bezljam po opravkih, pa predvsem pojem veliko prigrizkov in kofetkam. Takih dni ne maram preveč, če sem iskrena. Moj želodček pa tudi ne," pravi v smehu.

Uživa v preprostih stvareh

Prepričanje, da gre ljubezen skozi želodec, je splošno znano, pa drži? Eva pravi, da v ta pregovor sicer verjame, a da pri njej in njenem možu ne drži. Ker nista strastna gurmana, si torej lepe trenutke, prežete z ljubeznijo, pričarata drugače. "Rada dobro jem, seveda. Kdo pa ne? A da sem velika gurmanka, ki ves čas pokuša nove jedi, hrepeni po specialitetah, to pa ne," pojasni Eva, ki zase pravi, da je bolj 'zelenjavni človek', saj uživa že v povsem preprosti in čisti hrani.

Pri mami je najbolje

Eva ostaja skromna pri vprašanju glede kuharskih specialitet, saj meni, da ni ravno znana po kakšni posebni jedi, vseeno pa pravi, da imajo njeni gostje v zadnjem času radi zdrave tortice ali pa zelenjavne narastke. Sicer pa nam je simpatična blogerka razkrila, da sta daleč najboljši jedi zelenjavna juha in jabolčni zavitek, ki ju pripravi njena mama. Eva ne pomni, kaj je bila prva stvar, ki jo je v življenju skuhala sama, a vsekakor je bilo to še v zelo zgodnjih letih.

"Ne spomnim se, a če me sprašujete, kaj je bilo tisto, kar sem v življenju skuhala prvič in še kot majhna deklica, se bo odgovor gibal nekje med mehko kuhanimi jajčki, čajem in pozneje palačinkami."

Mafini z avokadom

Mafini z avokadom

Potrebujete:

  • chia semena
  • lanena semena
  • prašek psylium
  • kokosovo moko
  • mlete orehe
  • goji jagode
  • temno čokolado
  • sojino smetano
  • jajce
  • polovico avokada

Priprava: Suhe sestavine stresite v multipraktik in jim dodajte še mokre sestavine: polovico sojine smetane, eno jajce in polovico avokada. Vse skupaj zmešajte v gladko zmes in z njo napolnite papirnate lončke v pekaču za mafine. Pecite približno 20 minut pri 180 °C.

Značke: Eva Pakiž

Priporočamo