Eva Puppis (BAR) je sredi zime odpotovala v tople kraje

Eva Puppis (BAR) je sredi zime odpotovala v tople kraje (foto: osebni arhiv) osebni arhiv
Vir: Nova
21. 2. 2017

Priljubljena tetovatorka, nekdaj tekmovalka šova Bar, h kateri se zateka tudi vse več znanih Slovencev, si je v začetku leta vzela čas za dvotedenski oddih v Afriki. S prijateljico se je tako odpravila na priljubljeni Zanzibar, kjer pa sta dekleti raziskovali tudi tiste poti, ki so običajnim turistom sicer skrite.

"Na potovanje sem se odpravila s prijateljico, sva pa na začetku potovanja spoznali še dva Slovenca, s katerimi smo se skoraj 15 dni družili," nam je za začetek pojasnila Eva, ki je sicer bivala na jugu Zanzibarja, ogledala pa si je celega. "Hodili smo okoli in se pogajali o cenah z domačini, ki so nam ponujali vse. Od snorklinga, do taksija, vožnje z njihovimi ladjicami, večerje z njihovimi družinami doma ... kot turisti si kakšnih stvari seveda nismo upali storiti sami. Muslimanske države se zelo razlikujejo od naših in to smo tudi sami lahko večkrat izkusili na svoji koži," nam je povedala Eva, ki je bila sicer najbolj navdušena nad enim od Masajev, ki ga je spoznala. "Pogovarjala sva se na plaži, ko me je  vprašal, zakaj imam uhane v ustnici in v obrvi. Povedala sem mu, da so isti kot v ušesih, samo da so na drugih mestih. Nič takšnega. Potem sem pa jaz njega vprašala, zakaj so Masaji brez spodnjih sprednjih zob in mi je povedal, da jim pri šestih izrujejo prva dva zoba, razloga pa ni znal pojasniti. V glavnem, nasmejala sva se drug drugemu, kako je bilo meni čudno, da si pulijo zobe, njemu pa, da si luknjamo obraz. Vsi smo čudni," sta na koncu ugotovila.

  • Obiskala tudi tatu studio
    Sicer pa Eva ni mogla mimo svoje druge ljubezni, tetoviranja. Tudi na Zanzibarju je poskusila najti kakšen tetovatorski studio, v katerem bi ugotovila, kako delo poteka na drugem koncu sveta, a kot pravi, tega tam resnično ni veliko. "Na severu sem zasledila zelo majcen tatu studio, ki pa je bil kar na plaži, saj tako najbolj pritegne turiste. Muslimani se namreč ne tetovirajo. Spregovorila sem tudi nekaj besed s tujcema, ki sta delala v studiu, a z delom nista bila zadovoljna, saj so pri njih veliko bolj kot stalni tatuji priljubljene začasne poslikave s kano, saj jo ima skoraj vsaka najstniška domačinka.

Kaja Milanič