Eva Virc: Komičarka iz filmske družine

31. 3. 2017 | Vir: Story
Deli
Eva Virc: Komičarka iz filmske družine (foto: Goran Antley)
Goran Antley

Eva Virc je na odrske deske kot stand-up komičarka prvič stopila pred dvema letoma na desetdnevni delavnici, ki je spremenila vse.

Sicer študentka filozofije, ki je kot najstnica poletja preživela v družinskem filmskem, televizijskem in produkcijskem studiu Virc, je takrat namreč odkrila svoj talent za humorne stand-upe, s svojim programom pa je pred kratkim na eni od prireditev navdušila tudi nas. In tako smo le dan za tem v roke vzeli telefon, jo povabili na kavo in izvedeli, kdo je simpatična Eva v resnici.

Kot smo namignili že v uvodu, Eva prihaja iz družine z bogato filmsko zgodbo o uspehu, saj je podjetje njenega očeta od leta 1992 posnelo že več kot 700 videofilmov za različne slovenske in tuje naročnike. "Mislim, da sem od tega, da živim v filmski družini, največ odnesla s tem, da sem že od malih nog spremljala, kako je videti šovbiznis. Ker sta tako film kot stand-up del šovbiznisa. To mi zdaj pride zelo prav," je za začetek povedala simpatična Dolenjka in dodala, da je življenje v ustvarjalnem okolju brez dvoma vplivalo na njen razvoj. "Ja, lahko rečem, da sem bila eden od otrok, ki radi nastopajo. Ampak vse do fakultete sem se bolj kot ne ukvarjala z glasbo in tudi nastopala v tem kontekstu. Je bil pa šok, ko sem začela nastopati s stand-upom, saj sem bila vajena, da na odru nimaš takšnega stika z občinstvom. Najprej sem torej morala zrušiti zid, ki sem ga imela, in narediti preskok med tem, kako so videti nastopi v glasbi in kako v komediji, kjer imaš res nekaj povedati," nam je pojasnila temnolaska, ki je v najstniških letih igrala violino in kitaro.

Eva Virc

Čeprav je rada nastopala, se je že kot deklica veliko potikala po domačem snemalnem studiu, kjer je na pomoč vedno rada priskočila tudi osem let starejšemu bratu Žigi. "Študiral je režijo in velikokrat sem mu pri čem asistirala. Na fakulteti je imel veliko projektov, del katerih sem bila tudi sama, ampak načeloma bolj zato, ker sem bila 'pri roki'. Sem mu pa pomagala pri montaži filma Houston," nam je povedala Eva in dodala, da je bil brat vedno bolj za fotografske in filmske stvari, sama pa za 'pisano' besedo. "Brat je zdaj z očetom v podjetju in skupaj delajo dobre projekte. Že v osnovni šoli je bilo tako, da če se je brat udeležil fotografskega natečaja, sem bila jaz vedno na kakšnih literarnih tekmovanjih. Moja močna točka je bilo vedno pisanje, kar se je pozneje pokazalo tudi s študijem filozofije in mojim delom v komediji," nam je o sebi še povedala komičarka, ki je pred kratkim nastopila na eni od teh predstav Vida Valiča v Španskih borcih v preteklem mesecu, ki jo bodo v kratkem predvajali tudi na priljubljeni komercialni televiziji. 

Napisala: Kaja Milanič
Fotografije: Goran Antley, Zaklop

Novo na Metroplay: "Kar naenkrat se liki začnejo obnašati po svoje" | Tadej Golob o pisanju kriminalk

Nova Story že v prodaji

Story 13/2017

Story 13/2017, od 23. 03. 2017