Evforija sredi Ljubljane

Vir: Govori.se
3. 9. 2009

V središču naše prestolnice, v neposredni bližini železniške postaje, te dni vlada prava evforija. Ste se tudi vi spraševali, kaj neki se dogaja na lokaciji bodoče Emonike in zakaj je del Vilharjeve ceste zaprt? V nadaljevanju vam ponujamo izčrpen odgovor.

Na prizorišču, velikem 12 tisoč m2, se bo namreč ta petek, 4. septembra, odvil mega glasbeni festival Vesolje veselja, ki ga že drugo leto zapored prireja Telekom Slovenije. V ta namen je bilo treba prostor, ki sprejme kar 30 tisoč ljudi, popolnoma preurediti. V številkah to pomeni: 10 dni za odvoz ruševin in čiščenje območja ter 1800 m3 ali 2880 ton nasutega peska.

V petek se je začel veliki finale – več kot 100 pridnih delavcev je začelo postavljati glavni oder dimenzije 19x13 metrov in spremljevalni oder, ki meri 6x8 metrov. Prav to pa je predstavljalo svojevrsten izziv, saj so razlike v višini terena na nekaterih predelih tudi do 40 cm. Zelo težko nalogo imajo ta hip tudi mojstri električarji, ki morajo območje brez elektrike dobesedno prepresti z njo. Trije veliki agregati in na stotine metrov električnih kablov so zagotovilo, da bosta ozvočenje in osvetljava nemotena.

Pozabili niso tudi na več tisoč glavo množico, ki se bo udeležila petkovega brezplačnega glasbenega spektakla. Za njihovo varnost in zdravje bo namreč skrbelo 133 rediteljev in osemčlanska zdravstvena ekipa. Po zagotovilih organizatorja pripravljalna dela potekajo uspešno in po načrtih, zato lahko v petek pričakujemo zares nepozabno doživetje SiOL-ovega Vesolja veselja.