Eva Ahačevčič: Obleka mi je orosila oči!

Eva Ahačevčič: Obleka mi je orosila oči! (foto: Helena Kermelj) Helena Kermelj
Vir: Story
14. 1. 2016

Tik po praznikih smo se v prestolnici dobili z eno izmed naših najbolj izpostavljenih manekenk Evo Ahačevčič in njenim partnerjem, sicer glasbenikom in podjetnikom Darjanom Pakižem. Mladi parček je lani aprila namreč napovedal svoj veliki dan, z Evo pa smo tokrat spregovorili o tem, kako se na poročni dan pripravlja sama in kaj v tem času ustvarjata skupaj z zaročencem Darjanom.

“Priznati moram, da sem sprva mislila, da bo izbor obleke najbolj preprost, saj sem jih v sklopu modnih revij nosila že ogromno.”
Zaročila sta se aprila, poroko pa načrtujeta v poletnih dneh.

Story: Eva, že pred časom sta s partnerjem objavila novico o zaroki. Se zdaj že aktivno pripravljata na poroko?

Res je, magični večer v Splitu se je zgodil aprila; sprva sva si dovolila malce uživati v zaročnem stanu, zdaj pa vse skupaj postaja že nekoliko resno, detajli, ki bodo povezovali najin poročni dan, pa so iz tedna v teden bolj jasni.

Story: Kaj pa imate zdaj že pripravljeno?

Najprej sva izbrala bend, fotografa in lokacijo; tudi obleka je že rezervirana, njej pa se bo v naslednjih mesecih podrejalo vse, od vabil prek darilc za svate do dekoracije na mizah.

Story: Glede na to, da ste velika modna navdušenka, ste obleki brez dvoma posvetili veliko pozornosti, kajne?

Priznati moram, da sem sprva mislila, da bo izbor obleke najbolj preprost, saj sem jih v sklopu modnih revij nosila že ogromno. A čeprav sem vedela, v kakšnem kroju se dobro počutim, mi zlepa ni bilo nič všeč. Zame je bila večina reči že videnih. A ko sem nase dala prečudovito obleko iz poročnega salona Mod Art iz Domžal, so se mi orosile oči. To je bil znak, da imam na sebi pravo obleko in se lahko posvetim drugim detajlom. Želim si tudi, da so stilsko usklajene priča in družice. Prekrasen nabor romantičnih koktajl oblekic zanje sem izbrala v salonu Sanjska obleka v Kamniku, kjer imajo poleg poročnih oblek pestro paleto večernih oblek, primernih za družice ali pa maturantske plese, valete in druge svečanosti.

Story: Pa ste s seboj vzeli tudi družino? Mamico, sorodnike, prijateljice, ki so vam pomagale pri izbiranju poročne obleke?

Opažam, da neveste na pomerjanje in izbiranje oblek v poročne salone pripeljejo peščico prijateljic, sester ali drugih sorodnic, ki jim pomagajo pri izboru prave obleke. Mene bi vsa ta 'galama' spravila ob živce, preveč mnenj, kaj je kateri lepo in kaj kateri ni ... Ah, ni to zame! (smeh) Približno vem, v čem se počutim dobro in lepo, za končno potrditev izbora pa je bila dovolj moja zlata mami.

Story: Pa se bosta pri poroki držali kakšnih tradicij?

Le te, da ženin ne bo videl moje obleke do poročnega dne. Čeprav me moj bodoči mož tako dobro pozna, da ve, kako bo videti moja poročna obleka. Pogleda po spletni strani določenega salona in s prstom pokaže: "Tukaj je ta tvoja favoritinja!" In vedno zadene! (smeh)

Story: Kaj pa priči? Sta ju že izbrala?

Tudi ta del sva že odkljukala in s svojim izborom priči kar malo presenetila. Nista pričakovala, da sva jima namenila to vlogo ...

Story: Pa sta se odločila že, kje bo poroka? Bo imela izbira kraja kakšen simboličen pomen?

Lokaciji obreda in slavja imava izbrani, a ti za naju nimata kakšnega večjega simboličnega pomena. Zaročila sva se v Splitu in tudi sicer nama je to mesto nadvse ljubo. Če bi bilo po najino, bi poroko imela kar tam, ampak ne želiva komplicirati, saj si v prvi vrsti želiva preproste poroke, na kateri se bodo najini svatje počutili domače in prijetno.

Story: Ste si sicer že kot deklica predstavljali, kakšna naj bi bila vaša poroka?

Najbrž skoraj vsaka deklica sanja o tem, kako se bo za en dan prelevila v princesko in bodo vsi občudovanja polni pogledi usmerjeni vanjo ... Tudi jaz sem bila med njimi, seveda. Ampak takrat dlje od princeskaste poročne obleke nisem šla. Tako se zdaj prvič srečujem z vprašanji, povezanimi z organizacijo poroke, dekoracijo in cvetjem, torto, prstani in še bi lahko naštevala ...

Story: Kaj pa kakšna presenečenja za mladoporočenca - ali boste kakšno pripravili za Darjana? Mislite, da bo on kakšno glasbeno presenečenje pripravil za vas?

Joj, tega pa žal ne vem ... To bo najbrž stvar zadnjega navdiha, trenutno predvsem skrbiva, da se vsakodnevno presenečava in živiva polno skupno življenje.

Story: Kaj pa vam je pri načrtovanju poroke povzročalo največ preglavic? Seznam gostov, vabila?

Na to vprašanje vam bom lažje odgovorila po poroki, saj naju z Darjanom do takrat čaka še precej dela. Za zdaj sva imela morda največ težav z izborom lokacije, saj sva želela, da je ta posebna, a še vedno domača in topla. Je pa potem vsak detajl svojevrsten izziv in lahko pri izboru vsake malenkosti zakompliciraš do popolnosti, kar pa ni moj namen, saj poroka ne bi smela biti drama, ampak sproščujoč dogodek. Z Darjanom želiva le, da se najinim gostom poroka vtisne v spomin in čutila. Pri tem nama bodo priskočili na pomoč tudi pri podjetju My Spirit in za svate pripravili dišeče personalizirano darilce.

Story: Pa vas te priprave kaj ganejo? Vemo, da gre za zelo čustven dogodek, in brez dvoma se je že kje v očeh nabrala kakšna solzica?

Veste, da ne! Za zdaj se z vsem srečujem še s povsem trezno glavo. Malo mi je tla pod nogami zamajala le poročna obleka. Ko sem jo dala nase, sem vedela, da je prava, oči so se mi nekoliko zarosile, telo pa se je kar treslo ... Še nekaj časa za tem, ko sem jo že slekla. Zanimiv občutek!

Story: Kaj pa mislite, da vas bo na poroki najbolj ganilo?

V življenju nisem bila na veliko porokah in težko rečem, kaj me bo najbolj ganilo. Morda težko pričakovani 'da' in poljub, morda čestitke svatov, dokončno slovo od doma ... Kdo bi vedel, kje bom z mislimi takrat. (smeh)

Story: Pa mislite, da boste bolj ganjeni vi ali partner? Velikokrat se zgodi, da smo na koncu prav dekleta tista 'bolj močna'. (smeh)

Z Darjanom nisva osebi, ki bi ju zlahka spravili v jok. Njega še posebej ne. Sva kar racionalna in razumna, ampak, kot sem že omenila, je verjetno poročni dan nabit s čustvi. A če že moram izbirati, potem mislim, da bom prej zajokala jaz.

Story: Nekateri pravijo, da poročne priprave partnerja še bolj povežejo - se je podobno zgodilo tudi vama?

V zadnjih nekaj mesecih se z Darjanom pripravljava na poroko, še bolj pa sva trenutno osredotočena na urejanje stanovanja in kariero. Vsekakor naju vse te reči še bolj povezujejo. Niti enkrat se nisva sprla zaradi poroke ali stanovanja. Imava podoben okus in ga zlahka uskladiva. Zato tudi reči, ki so všeč le enemu izmed naju, zlahka spustiva mimo. Tudi kar se tiče posla, se podpirava in razumeva odsotnosti ter si, če je le mogoče, pomagava. Ves čas veva, kje sva in kakšni so najini načrti.

Story: Saj res, kako pa vama gre pri urejanju skupnega gnezdeca? Verjetno je za moški del in gradbena dela bolj poskrbel partner, vi pa ste bolj za detajle, kajne?

Ja, tako je. Nastaja najin 'brlogec' in komaj že čakava, da se vseliva. Nekako nisva določila, kdo je zadolžen za kaj, ker je to najino in se morava v stanovanju oba dobro počutiti. Je že res, da je v prvi fazi za vse poskrbel Darjan, izbor pohištva pa je bil skupen. Podobno bo tudi z dekorjem in drugimi detajli, a imate prav - najbrž bom kljub vsemu jaz tista, ki se bom zaljubljala v blazine, vazice, cvetje in druge detajle, ki prostoru vdahnejo karakter.

Story: Sicer pa, ko smo prej ravno spregovorili o skupnem poslu ... V te vode sta se pred kratkim spustila tudi sama, kajne?

Darjan je zelo samostojen, iznajdljiv in podjeten. Takoj po končanem študiju prava je odprl podjetje Pravni telefon, pred nekaj meseci je izrazil željo po novem projektu. Odprl je podjetje Robbo in po njem poimenoval električne skuterje, najbolj trendno prevozno sredstvo v tem trenutku v svetu, ki pa je na prvi pogled navdušilo tudi naju. V resnici je Robbo Darjanov posel, jaz mu le pomagam, kolikor mi dopuščata moja redna služba v PR-agenciji Idealia in urednikovanja portala Etiketa Magazin. Vsekakor pa si v prihodnosti Darjana predstavljam tudi kot svojega poslovnega partnerja, saj se izvrstno dopolnjujeva, sva deloholika, še vedno pa znava postaviti mejo med poslovnim in zasebnim. Ko vidiva, da se je vsega nabralo preveč, si vzameva prost vikend in se odpraviva na izlet, na razvajanje v terme ali najin Split.

Napisala Kaja Milanič
Fotografije Helena Kermelj

Story

Brali ste prispevek, ki je povzet po članku iz revije

Story02/2016

Naročite se na revijo Story:

01 3000 780 izpolnite spletno naročilnico

Ne spreglejte, revija je lahko tudi lepo darilo.
Podarite naročnino svojim najbližjim.


Nova Story že v prodaji

Story 02/2016

Story 02/2016, od 06. 01. 2016