Fahrudin Čaušević – Faki : Ponovno vlamljal?

Fahrudin Čaušević – Faki : Ponovno vlamljal? (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
21. 11. 2016

Lanskega zmagovalca šova Kmetija: Nov začetek v zadnjem času pestijo kazenske ovadbe zaradi brutalnega ropa ljubljanske družine Belović v letu 2014, zaradi katerega bi se moral v petek zglasiti na kazenskem oddelku okrožnega sodišča v Ljubljani.

Da je Faki od obravnave upravičeno odsoten, kot je najavil sodnik, pa je krivo to, da naj bi ga zaradi ponovnega vloma pretekli teden spet prijela policija in naj bi bil tako v policijskih prostorih za pridržanje. V večernih urah je bila ta obveščena o vlomu v garažo na Cesti Dolomitskega odreda v Ljubljani, od koder so vlomili v notranjost stanovanjskega bloka – prijetemu Čauševiću tako znova grozi kazen, a tudi aktualne kazenske ovadbe očitno še nekaj časa ne bodo dobile epiloga. Na petkovi obravnavi je namreč bil le njegov brat Mirsad, soudeleženec ropa izpred dveh let, kateremu zaradi priznanja krivde (in analiziranih bioloških dokazov ter pričanj nekdanje partnerice) grozijo poravnava premoženjsko-pravnih zahtevkov ter zaporna kazen do treh let na Dobu. Povzročena škoda v ropu – od skoraj tisočaka vrednega popravila vrat in 400 evrov vrednega sefa, do ukradene zlatnine v vrednosti osem tisočakov, 1.400 evrov gotovine in oblek za več stotakov – kaže, da nekdanji ljubljenec gledalcev malih zaslonov ni nič kaj vzoren državljan, gospa Belović pa je ostro zavrnila kakršnokoli pogoditev in zaradi nezavarovanosti predmetov zahteva vse odtujeno nazaj.

Ali bo Faki sploh priznal krivdo ali ne, pa bo znano na ponovni javni obravnavi, ki bo 25. novembra na ljubljanskem okrožnem sodišču.

Tekst: Maja Muhič