Faki Čaušević (Kmetija: Nov začetek): Ga res čaka zapor?!

Faki Čaušević  (Kmetija: Nov začetek):  Ga res čaka zapor?! (foto: Igor Zaplatil) Igor Zaplatil
Vir: Nova
10. 10. 2016

Tisti, ki vas je lani šov Kmetija: Nov začetek prilepil pred male zaslone, se še spomnite, da se je zmagovalec Faki Čaušević s solzicami in romantičnimi prizori pokazal kot dober človek, ki ne sili v probleme. 

Prav zato nas je toliko bolj presenetila novica, da naj bi eno leto pred udeležbo v resničnostnem šovu z bratom oropala najstnika, zato smo Fakija povprašali tudi o njegovi plati zgodbe.

Čeprav o zadevi ni bil preveč zgovoren, je bil njegov odgovor jasen in kratek. "Nisem kriv," je namreč povedal in dodal, da je za obtožbe o tem, da naj bi z bratom ropal, slišal že v preteklosti. "Teh obtožb nisem nikoli jemal resno, ker temeljijo na podlagi maščevanja določene osebe, ki sem jo nekoč dobro poznal," nam je pojasnil Faki in dodal, da sicer nikoli ni pričakoval, da bodo stvari šle tako daleč. "Nisem pričakoval tega, bom pa dokazal, da nisem kriv za nič," je še zaključil Faki, ki zadeve ni želel komentirati, povedal je le še, da noče nič več povedati kot toliko, tudi kar se tiče sodišča in zapora. Tako bomo morali na razplet te zgodbe očitno počakati, prav tako na to, kako bo razsodilo sodišče in ali bo zadnji zmagovalec šova Kmetija: nov začetek res pristal za zapahi.

Opravki na sodišči, grozi mu zapor

Na okrožno sodišče v Ljubljani je bila 20. junija 2016 vložena obtožnica zaradi kaznivega dejanja ropa v Ljubljani. Faki in njegov brat naj bi leta 2014 vdrla v hišo neke družine, pri tem pa naj bi prišlo do fizičnega obračuna, potem ko naj bi od mlajšega stanovalca zahtevala denar. Kazenski zakonik v 206. členu za tovrstno dejanje, ki je navedeno v vloženi obtožnici, torej kaznivo dejanje ropa, pravi: "Kdor vzame tujo premično stvar, da bi si jo protipravno prilastil, tako da uporabi silo zoper kakšno osebo ali ji zagrozi z neposrednim napadom na življenje ali telo, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let."

Tekst: Maja Muhič