Faki Čaušević: V finalu pogrešal mamo

Faki Čaušević: V finalu pogrešal mamo (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Lea
23. 12. 2015

Enega od minulih vikendov so brez dvoma zaznamovali vrhunci resničnostnih šovov, mimo katerih ni mogla niti revija Lea. Zato smo bili tisti petek tudi sami v Prekmurju in iz prve vrste budno spremljali dogajanje v finalu oddaje Kmetija: Nov začetek in si pridno zapisali vse največje pikantnosti zadnje oddaje letošnje sezone.

Najprej so zanimanje poželi predvsem odnosi med tekmovalci, zlasti seveda tisti na tribuni tekmovalcev – precej apatični odnos med Nikom in Majo. Nekdanja golobčka si vso oddajo nista namenila niti ene besede, po Nikovih besedah pa si je v bližnji prihodnosti tudi ne bosta.

"V tem času me ni poskušala dobiti nazaj. Prvi teden je bilo sicer še malo pestro, potem pa nič več. Nikakor ne bi bil več z Majo. Naj si najde boljšega, ker vidim, da je zdaj bolj srečna, kot je bila z mano. Jaz ji privoščim, pa tudi sam se imam super," nam je pojasnil. Na tribuni pa smo poleg tega nesrečnega odnosa opazili še sicer pripadnici nasprotnih polov, Marušo in 'roparko' Barbaro, ki sta se kljub različnima favoritoma normalno pogovarjali.

Največ preglavic so povzročili zaljubljenci

Krono za največjo 'slabovoljko' smo v petek podelili misici Špeli Hojnik, ki je z brezizraznim pogledom spremljala celotno finalno oddajo. Naše domneve o njeni slabi volje so potrdili tudi nekateri člani produkcijske ekipe, ki so Špelo sprejeli ob njenem prihodu na kmetijo, namignili pa so nam, da naj bil za njeno čemernost kriv mraz. Čeprav se je finalna oddaja dogajala v skednju sredi Prekmurja, se je Špela oblekla v posebno toaleto ptujske modne oblikovalke Rike Zadravec, ki ji kljub resnično zapeljivemu videzu ni pomagal pričarati nasmeška na obrazu. In čeprav je bila ta večer zmagovalka Špela, nam je vodja produkcijske ekipe, ki se je s tekmovalci družil zadnje štiri mesece, povedal, da sta jim največ sivih las povzročila para, torej Maja in Niko ter Faki in Maruša, saj naj bi bilo z njimi najtežje delati.

Kdo je navijal za koga?

In ko je v areni napetost zrasla do vrhunca, smo opazovali, kdo med gledalci najbolj stiska pesti za zadnja finalista. Pesti je za Francija močno stiskala mentorica Karolina, ki je ob Francijevem uspehu brez zadržkov ploskala, ob neuspelih poskusih pa ni skrivala razočaranja, medtem ko je na Fakijevo stran stopil lanski zmagovalec Kmetije: Nov začetek Denis Toplak. Ta se je šova udeležil v spremstvu kolega iz lanske sezone Leona, s katerim sta med finalnim bojem veliko komentirala. In čeprav sta tako Denis kot Leon jasno izražala svojo naklonjenost Fakiju, ju je Franc med enim izmed oglasnih premorov povabil na praznovanje k sebi domov. Da, Franc je večkrat pokazal svojo odkritosrčno dobroto, prav zaradi tega pa tudi tokrat nismo mogli iti mimo vprašanja o njegovem odnosu do žensk.

"V oddaji sem vedno govoril samo o treh ženskah s kmetije. Poleg tega, da niso delale, se tudi umivale niso in zdi se mi, da ti to veliko pove o ženskah. Opravičujem se ženskam zunaj, tem trem se pa ne bom nikoli," nam je povedal Franc, ki je sicer srečno poročen že 36 let. "Ženo sem spoznal, ker sva skoraj soseda. Hodila se je učit k moji sestri, ker sta obe hodili v trgovsko šolo. Poročila sva se hitro po tem, ko sva se spoznala. Po tem, ko mi je umrla mama in sem ostal z očetom in s tremi sestrami, sem se odločil hitro postaviti na svoje noge," nam je pojasnil Franc, ki zgled za delavnost žensk išče v svoji mami.

Trič-trač s kmetije!

Faki bo denar vložil v posel!

  • 33-letnega Fakija, zmagovalca letošnje Kmetije, so v studiu poleg Maruše spremljali še brat s partnerico, nečak in hčerkica Hanna, ki je za svojega očeta ves čas glasno navijala. Kot so nam zaupali le nekaj trenutkov po oddaji, zmage niso pričakovali, se pa že močno veselijo proslavljanja. Kot nam je pozneje pojasnil Faki, si je ob sebi želel vse člane družine, a so bile vstopnice za finalno oddajo omejene, zato so si drugi finale ogledali po televiziji. "Imam veliko družino, vendar jih je večina v Sloveniji, v Ljubljani in na Jesenicah. Razen mamice, ki pa ima dostop do Planet TV in je gledala finale. Komaj čakam, da jo pokličem," nam je povedal Faki in dodal, da bo denar pošteno razdelil med sotekmovalce, nekaj pa bi ga rad vložil tudi v odprtje lokala ali restavracije s hitro hrano. 

Maja Martinec je odločena, da se spremeni

Menda je okolica precej vplivala na vajino razmerje z Nikom. Bi bilo kaj drugače, če bi samo on odšel v Kmetijo, ne pa skupaj?

Niko je človek, ki se prepusti vplivu okolice, zato je ta vedno vplivala na najino razmerje. A ta vpliv je bil malo prešibek, da bi razdrl najino zvezo. V primeru Kmetije pa je to zelo velika javnost, saj sva se predstavila vsej Sloveniji in tega pritiska Niko ni prenesel, zato se tudi najina zveza ni obdržala. Udeležba v šovu je sicer bila moja, in ne njegova želja, tako da se to, da bi bil on na kmetiji, jaz pa doma, verjetno ne bi moglo zgoditi. Ko sem se odločila, da bom preizkusila svojo srečo in poskusila uresničiti svoje sanje s prijavo, sem mu takoj povedala, da bo najinega razmerja konec, če mi uspe priti med tekmovalce, ker pač nisem imela 100-odstotnega zaupanja vanj. Če bi se samo eden izmed naju udeležil šova, bi se še prej razšla, mislim pa, da se temu tako ali drugače ne bi izognila.

Verjetno si želite, da bi se vse čim prej končalo in da pritiski medijev ne bi bili takšni. Kaj boste zdaj počeli v tem času?

Pritisk medijev se je, vsaj kar zadeva mene, že čisto polegel, dokler me niso začeli spet oblegati s tem razhodom z Nikom. V nasprotju z njim se zato zavedam, da vse skupaj mine precej hitreje, kot smo sprva mislili, on pa bo verjetno začel na to gledati drugače, ko bo uvidel, da se ne bo celo življenje vrtelo okrog tega šova. Svoje življenje počasi postavljam nazaj na noge in končno imam spet ambicije, cilje, ki sem se jim na žalost odpovedala zaradi Nika. Če bi povedala, da se vračam v stare tirnice, bi se zlagala, saj sem iz šova prišla z odločnostjo, da spremenim vse, kar se na meni spremeniti da. Trenutno gledam samo na to, da sem čim več časa obkrožena s pozitivnimi ljudmi, ki me imajo radi, in si prizadevam čim prej uresničiti ta najbližji cilj.

10 vročih skrivnosti iz zakulisja

1. Dominika ne mara slikanja, ker si na fotografijah ni všeč.

2. Čeprav si vsi mislijo, da ima misica Špela lasne podaljške, so lasje v resnici njeni. Zdaj vemo, kaj se je ves čas skrivalo pod ruto, ki jo je nosila v oddaji.

3. Mentorica Karolina je za pogostitev sama pripravila slano pecivo.

4. Niko je v času njihove 'svobode' pet dni preživel na počitnicah pri Francu.

5. Miha in Bruno sta se na kmetiji najbolj zredila – za kar 6 kilogramov.

6. Tekmovalci menijo, da naj bi mediji v zadnjem času bili premili do Jacqueline.

7. Maruša nima nič proti temu, da bo Faki nagrado delil tudi z Nikom.

8. Borut je edini, ki je manjkal na zaključni oddaji, saj vsako leto zimo preživi na Irskem.

9. Franc je zaradi svoje višine med prvim finalnim dvobojem potreboval pručko.

10. Bojan je zamudil zbirno uro za tekmovalce, kljub temu pa ga je občinstvo pozdravilo z aplavzom.