Faki in Maruša (Kmetija: Nov začetek): Musliman, ki praznuje božič

Faki in Maruša ob 
svoji božični jelki. (foto: Primož Predalič) Primož Predalič
Vir: Nova
28. 12. 2015

Po zmagi Fakija v šovu Kmetija: Nov začetek smo njegovo praznično gnezdece, skromno sobico v ljubljanski Rakovi jelši, ponovno obiskali in razkril nam je svoje praznične običaje ter kako zaveden musliman je.

Ko smo pretekli teden na domu v Rakovi jelši ponovno obiskali zmagovalca letošnje Kmetija: Nov začetek, Fakija Čauševića in njegovo Marušo, nam je hitro postalo jasno, od kod vsa ugibanja o Fakijevi zvestobi. Vsakemu, ki v Fakijevi družbi preživi več kot pet minut, namreč postane jasno, da je Faki velik šaljivec, ki na veliko vprašanj odgovori v hecu. V preteklih dneh so njegove šale mediji hitro izkoristili za bajne naslove s prazno vsebino, Nova pa se je tokrat vtaknila tja, kjer je najbolj vroče, in s Fakijem in Marušo razčistila vse polemike o tem, ali je njuna zveza resnično na preizkušnji. Kot sta nam povedala, se je nerazumevanje njegovih izjav pokazalo že na Kmetiji, ko so Dominika, Maja, Jacqueline in Niko mimogrede njune življenjske pripovedi vzeli iz konteksta.

"V vsakem primeru me razjezi, ko o sebi vidim napisano laž, ampak z Marušo se vedno usedeva in pogovoriva o stvareh," nam je najprej pojasnil Faki, ki sicer Maruši pokaže vsako sporočilo oboževalke, ki ga dobi. "Tudi za tisto fotografijo z oboževalko, okoli katere se je toliko govorilo, sem videla že takoj in vedela sem, za kaj gre. Me je pa presenetilo, kakšna zgodba se je napletla okrog tega, in me je to bolj zmotilo kot oboževalke," je pojasnila Maruša in dodala, da njuna zveza v dveh letih še nikoli ni bila na preizkušnji.

"Odkar sva skupaj, še nikoli nisva šla narazen in nikoli nisva prišla do točke, na kateri bi se spraševala o medwebojni zvestobi. Če se zaradi česa skregava, je to zaradi Fakijevih šal, ker gre včasih tako daleč, da meni ni več smešno," nam je povedala. In v hecu je nastala tudi tista famozna Fakijeva izjava, 'Če Maruša ne ve, je ne boli', saj nam je Faki zatrdil, da je ob pogovoru z Brunom in novinarjem Planet TV nastala šala, ki pa je bila interne narave in je zaradi tega pred drugimi izpadla kot komentar. "Saj je čisto res, da kar ne veš, ne boli, ampak Maruša ve vse, pa je nič ne boli, ker se ni nič zgodilo. Z Marušo se vse zmeniva sproti in nič si ne ostaneva dolžna," nam je povedal Faki, Maruša pa je dodala, da se je sicer že v šovu videlo, da sproti rešujeta svoje probleme. "Pol ure sva lahko glasna, ampak se potem hitro pomiriva in padeva na ustaljene tirnice," še pojasnjuje. In kljub številnim špekulacijam sta Faki in Maruša prepričana o uspehu svoje zveze. Kot pravita, bo njun naslednji veliki korak nakup svojega stanovanja, na malega Fakija ali Marušo, pa bomo morali še nekaj časa počakati. "Jaz imam že enega otroka, Maruša pa ima veliko obveznosti s šolo. Mogoče pozneje, bova videla," nam je pojasnil Faki, dopolnila pa ga je tudi Maruša. "Rada bi, da moj otrok dobi vse, kar si zaželi, ker tega kot otrok nisem imela, Faki pa tudi ne. Mislim, da imava oba v sebi to, da moreva za otroka čim bolj poskrbeti," je še dodala.

Sta že postavila smrečico

In čeprav Faki prihaja iz družine, v kateri se držijo muslimanskih običajev, Maruša pa je v mladosti opravila tudi krščanske zakramente, sta v svoji ljubezni našla kompromis tudi z verskimi običaji in prazniki. Tudi letos je simpatičen parček namreč že postavil praznično jelko, kot nam je povedal Faki, pa je slednje predvsem za veselje njegove hčerkice. "Smrečica je tu zaradi Hanne. Jaz pravim tako – če živimo v Sloveniji, se moramo držati tega običaja. V šoli se vsi otroci veselijo Božička, postavljanja jelke, veselega decembra in hočem, da je tega veselja deležna tudi Hanna," nam je pojasnil Faki in dodal, da se sam muslimanskih verskih običajev ne drži strogo. "Če sem v Bosni, grem na bajram, če sem v Sloveniji, pa ne. Jaz se običajev ne držim, pa tudi Maruša se ne svojih, tako sva našla dober kompromis," nam je pojasnil in dodal, da sam uživa tako svinjsko meso kot tudi alkohol. "Hana na začetku v šoli tudi ni jedla svinjine, ko pa je rekla, da je poskusila kosilo od drugih otrok, sta Faki in njegova nekdanja žena hitro spremenila jedilnik, ker želita, da Hanna poskusi vse, kar jejo drugi otroci," nam je pojasnila Maruša. "Sam torej jem svinjino, alkohol tudi pijem, ampak samo doma. Doma rad spijem kakšno vino, zunaj pa nikoli," nam je še pojasnil.

Božič pri Marušini mami

Najbolj oblegani parček te televizijske sezone bo božične praznike preživel pri Marušini mami, kjer se bodo z družino zbrali ob večerji. "Poleg tega pa bi rad za kakšen dan ali dva obiskal Bosno, ker mamice nisem videl že štiri mesece," nam je povedal Faki in dodal, da sta se takoj po petkovem finalu slišala. "Čisto sva se zjokala. Zelo je bila srečna in ponosna name, sicer pa nisva veliko govorila, ker sva oba veliko jokala," nam je še pojasnil. Sicer pa sta Faki in Maruša lanske decembrske praznike preživela v Bosni, saj jima je sneg preprečil, da bi se pravočasno vrnila domov. "Lani sva želela v Bosni za praznike preživeti dva dni, potem pa sva ostala čez božič in novo leto. Lepo je bilo. Življenje je tam veliko bolj mirno, brez telefonov ..." nam je povedal Faki in dodal, da jih mama sicer včasih obišče tudi v Sloveniji, vendar pa mora na kmetiji v Veliki Kladuši sama poskrbeti za živino, predvsem ovce, in so zaradi tega njeni obiski bolj redki.

P.S. Še resnica o jakni za 400 evrov!

  • Se še spomnite, kako je Niko narod nagovarjal, da Faki ne potrebuje glavne nagrade, ker ima doma že dovolj denarja? "Ta jakna je stara štiri leta, Faki pa jo je dobil v dar od brata. On je na Kmetiji samo povedal, da je pred leti v trgovini stala toliko denarja, ne pa, da jo je on kupil. To je samo še en dokaz, da so vsako najino izjavo sotekmovalci na televiziji uporabili tako, da sva izpadla grda. Obregnili so se tudi ob to, da nosi salamonke, ampak saj jih ima pol Slovenije, mislim, da to ni neki statusni simbol," nam je v smehu še pojasnila Maruša.

Kaja Milanič