Faki in Maruša (Kmetija: Nov začetek): Razhod zaradi pritiskov

Le pred kakšnim mesecem dni 
smo sicer pri Fakiju in Maruši 
preverili tudi govorice, ki so 
se začele okrog Fakijeve 
kontroverzne izjave, da 
Maruše ne boli, kar ne ve. (foto: Jani Božič, Helena Kermelj) Jani Božič, Helena Kermelj
Vir: Nova
25. 1. 2016

Po tem, ko je Nova zadnjih nekaj mesecev sledila poti Fakija in Maruše, nam je pretekli teden parček potrdil, da je njune ljubezni konec.

"Vprašal sem jo, ali potrebuje denar, in dal bi ji del nagrade, ampak pravi, da noče ničesar od mene. Mislim, da bom tudi to uredil, da bo dobila svoj del, ker je prav Maruša zaslužena, da sem zmagal. In to mi veliko pomeni.“
Faki je Maruši očital, da se prehitro razburi in vpije.

O problemih v raju se je ugibalo že med snemanjem Kmetije, ko je prepir med parčkom večkrat zanetila Marušina impulzivnost, a naj bi bil tokrat pravi razlog za razhod pritiski, ki sta jih Maruša in Faki po koncu šova doživljala v javnosti.

Čeprav navadno resničnostni šovi slavijo po tem, da se v njih prej kot razdrejo razvijejo ljubezenske iskrice, smo ob tokratni Kmetiji bili deležni kar dveh razhodov. Čeprav je slovensko občinstvo po tiho navijalo za to, da bi nov ljubezenski začetek z drugimi partnerji začela pisati Maja in Niko, smo na drugi strani nekako upali, da sta Maruša in Faki tista dva, ki ju bomo spremljali do poroke. In kot pravi Faki, bi se tako verjetno tudi zgodilo, če se ne bi prijavila v šov in s tem javnost spustila v zasebno življenje.

"Odkar sva zunaj, so naju vsi vlekli za rokav in izvajali pritisk. Mislim, da je to v največji meri vplivalo na najin razhod," nam je povedal, kljub temu pa smo bili prepirčkov deležni tudi na Kmetiji, ko se je Maruša na Fakija največkrat razjezila zato, ker se pred družino ni postavil na njeno stran. Med Marušo, sicer energično in zagnano žensko, in bolj umirjenim Fakijem pa se je vnelo tudi takrat, ko je Faki na njene očitke hladno odreagiral brez komentarja in razburjanja, kar je sicer zgovorno 32-letnico še bolj podžgalo.

Le pred kakšnim mesecem dni smo sicer pri Fakiju in Maruši preverili tudi govorice, ki so se začele okrog Fakijeve kontroverzne izjave, da Maruše ne boli, kar ne ve. Sicer še zdaj nismo prepričani, kaj je Faki s tem mislil, nam je pa pojasnil, da je šlo za nedolžen hec z nekdanjimi sotekmovalci.

Težav nista slutila

Ko smo ju zadnjič skupaj obiskali na ljubljanski Rakovi jelši, v stanovanju, ki sta z Marušo skupaj opremila, zdaj pa je v njem sam ostal Faki, sta nam povedala, da pred tem nista imela nobenih težav ter da se še nikoli nista razšla. Čeprav nam Maruše za izjavo ni uspelo priklicati, nam je pred kratkim povedala, da sta si s Fakijem v lase skočila samo zaradi njegovih hecov ter da drugih problemov nista imela. In čeprav si zdaj težko predstavljamo Fakija brez Maruše in obratno, parček ne ohranja stikov. Še več, kot nam je povedal Faki, je sam Maruši večkrat ponudil, da ji lahko kadarkoli pomaga, a od njega ni želela nič. "Vprašal sem jo, ali potrebuje denar, in dal bi ji del nagrade, ampak pravi, da noče ničesar od mene. Mislim, da bom tudi to uredil, da bo dobila svoj del, ker je prav Maruša zaslužena, da sem zmagal. In to mi veliko pomeni," nam je povedal in dodal, da so rane še vedno tako sveže, da Maruša od Fakija ni hotela vzeti niti prazničnih daril. "Upam, da se vse čim prej pomiri in da bova prijatelja," še dodaja.

"Ko pridem domov, je težko"

Fakija smo sicer v Kmetiji poleg krepostnega moškega spoznali tudi kot čustvenega partnerja, saj pred kamerami ni skrival svojih čustev. Tudi tokrat nam je odprl svoje srce in priznal, da mu je ob vrnitvi v prazno stanovanje še vedno hudo. "Res je težko, ko prideš domov. Ko sem zunaj s prijatelji, je vse v redu in o tem ne razmišljam toliko, ko pa pridem domov, mi je pa hudo, ker sem sam. Ampak kaj hočeš, tudi tega se bom navadil," je še dodal.

Nove ljubezni ni na vidiku

In čeprav je Faki po prihodu iz šova prejel številne prošnje in sporočila oboževalk, nam je zdaj priznal, da je število takšnih deklet, ki bi mu zdaj pisala, bistveno manjše, prav tako pa je povedal, da razhoda ni spodbudila kakšna nova romanca. Faki hoče zdaj tako užiti samski stan, prav tako pa bo s prihodnjim dekletom in predstavljanjem družini previden, saj je tudi Hano, njegovo hčerko, razhod z Marušo prizadel. Kot smo videli v šovih in tudi v pogovorih z nekdanjima partnerjema, sta imeli dekleti izredno dober odnos, saj sta se družili tudi med snemanjem Kmetije, ko se je Faki še boril za glavno nagrado.

KAJA MILANIČ